default-image

Απογοητευτικός ο Μέσι στα πέναλτι

Ποδόσφαιρο
Απογοητευτικός ο Μέσι στα πέναλτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα στην αναμφισβήτητη του αξία είναι οι επιδόσεις και δη οι πρόσφατες του Λιονέλ Μέσι από τη βούλα του πέναλτι μετά και την χθεσινή του αστοχία στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Σίτι  στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Champions League.

Ο Αργεντινός σούπερ –σταρ μάλιστα έχει μόλις 50% ευστοχία στα  τελευταία 10 πέναλτι που έχει αναλάβει να εκτελέσει τόσο με τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης όσο και εκείνη της εθνικής της πατρίδας του. Ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό  είναι ότι απέτυχε να αξιοποιήσει τα 4 από τα  πιο πρόσφατα με την Μπαρτσελόνα!

Εκείνο στο Μάντσεστερ  ήταν το 15ο χαμένο στην καριέρα του  και 13ο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε 59 προσπάθειες ενώ με την εθνική έχει μόλις δύο μη αξιοποιημένα στα 12.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος σ’ ότι έχει να κάνει με τη μονομαχία των δύο κορυφαίων παικτών στον κόσμο ο  Κριστιάνο Ρονάλντο σε ισάριθμα πέναλτι (59)  με την Ρεάλ Μαδρίτης  έχει μόλις πέντε αναξιοποίητα  λιγότερα δηλαδή από τα μισά σε σχέση με τον Μέσι.

Σ’ ότι αφορά στη …διανομή των  άστοχων πέναλτι το χθεσινό ήταν το 3ο στην σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση  (όσα και οι Κριστιάνο Ρονάλντο  και Αντρέι Σεφτσένκο και μόνον οι  Τιερί Ανρί  και Ρούντ Φαν Νιστερλόι  με πέντε και τέσσερα αντίστοιχα έχουν μεγαλύτερες ..απώλειες) ενώ έχει πέντε άστοχα στη la Liga, 4 στο Κύπελλο Ισπανίας , ένα στο  Σούπερ Καπ Ισπανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News