default-image

Συνάντηση με τον υπουργό για την υποστελέχωση δικαστηρίων

Κρήτη
Συνάντηση με τον υπουργό για την υποστελέχωση δικαστηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, το βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη και το Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου. Θέμα της συνάντησης ήταν η κατάργηση των μεταβατικών εδρών και η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε την αναγκαιότητα παραμονής των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων στις πόλεις του νομού, διότι όπως τόνισαν και οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου οι αποστάσεις είναι μεγάλες και το οδικό δίκτυο απαρχαιωμένο.

Επισημάνθηκε ακόμα στον υπουργό ότι, και σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα συγκεκριμένα ζητήματα στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο στον κ. Αθανασίου, η απάντηση ήταν αόριστη και χωρίς να δίνει λύση. Τέθηκε επίσης και το ζήτημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νομού, το οποίο έχει αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για περαιτέρω συνεργασία, ώστε μετά από την επεξεργασία των υπομνημάτων που του εδόθησαν να ακολουθήσει και άλλη συνάντηση προκειμένου να δοθεί λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News