Ειδήσεις

Λακκούβες-"κρατήρες" στου Κορώνη Μαγαρά

Κατεστραμμένα οδοστρώματα και λακκούβες-κρατήρες κατέγραψε ο φακός της "Νέας Κρήτης" στην περιοχή του Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου. Για τις δεκάδες παγίδες που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία και στο Ηράκλειο συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόχειρη αποκατάστασή τους, καθώς το ασφαλτόμειγμα γίνεται με ψυχρό και όχι ζεστό υλικό.

Στόχος του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση αναδόχου κατά τους θερινούς μήνες ώστε η παρέμβαση να είναι ολοκληρωμένη, και όχι όπως σήμερα που οι λύσεις είναι πρόχειρες, προκειμένου  να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ατυχήματος για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Όσο καλός οδηγός και αν είναι κάποιος, το σίγουρο είναι ότι θα πέσει θύμα λακκούβας, όταν μάλιστα πρόκειται να διασχίσει ένα δρόμο όπως το συγκεκριμένο στην περιοχή του Κορώνι Μαγαρά, ο οποίος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Το τιμόνι μπορεί να στρίβει αριστερά και δεξιά, όμως... το λάστιχο ή τα λάστιχα δεν τη... γλιτώνουν.

Η πρόσφατη κακοκαιρία άφησε πίσω της... παγίδες στα οδοστρώματα, με τις λακκούβες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, όπως και η αγανάκτηση των οδηγών. «Με την παραμικρή βροχή ανοίγει ο δρόμος σαν καρπούζι. Βάζουν ένα μπάλωμα και την άλλη μέρα παραδίπλα ανοίγει ένα άλλο. Υποφέρουν τα αυτοκίνητα. Όταν πέσουν οι οδηγοί σε μια λακκούβα ή το λάστιχο θα πάθει ζημιά ή το αμορτισέρ θα σπάσει. Έχουμε γεμίσει λακκούβες και σαμαράκια», αναφέρουν διερχόμενοι οδηγοί και τονίζουν παράλληλα πως «τα κονδύλια όλο πέφτουν και τίποτα δε φτιάχνεται».

Σε Αϊ Γιάννη Χωστό και Κορώνη Μαγαρά, οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές. Μάλιστα, δημότες τοποθέτησαν χάρτινες κούτες για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για τον κίνδυνο ζημιών στα οχήματά τους.

Για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το οδόστρωμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δηλώνει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση. «Άμεσα θα "τρέξουμε" διαγωνισμό για την εγκατάσταση αναδόχου κατά τους θερινούς μήνες, ώστε η παρέμβαση σε αρκετά σημεία-παγίδες να είναι ολοκληρωμένη, με ζεστό ασφαλτόμειγμα και όχι ψυχρό, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Ο δεύτερος άξονας είναι η ενίσχυση του προσωπικού στο Τμήμα Οδοποιίας από τη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας αλλά και από συμβασιούχους που αναμένουμε μέσω ΟΑΕΔ.

Τρίτο άξονα αποτελεί η συντήρηση του γερασμένου οδικού δικτύου μέσω ειδικής μεθόδου "σφαιροβολίας", ζήτημα για το οποίο η υπηρεσία μας βρίσκεται σε συνεργασία με καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια