default-image

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αντιδράσεις

Ελλάδα
Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:00 το πρωί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Κύριο αντικείμενό της θα είναι η νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη με φόντο τις αντιδράσεις που καταγράφονται στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Ανάμεσά στους διαφωνούντες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν είναι συμβατή με όλα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υλοποιήσει.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης βρέθηκαν χτες στο καφενείο της Βουλής.

Οι δυο άνδρες κάθισαν στο βάθος της αίθουσας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν επί ώρα. πρώτος αποχώρησε ο κ. Βαρουφάκης ενώ λίγο μετά βγήκε από το κτήριο της Βουλής και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο περίμενε ο βουλευτής Κ. Λαπαβίτσας με τον οποίο επίσης είχε συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για την συμφωνία του Eurogroup, παρατηρώντας ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πώς μέσα από αυτήν θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.

Στο κύμα κριτικής προστέθηκε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίος με επιστολή του κάνει λόγο για υποχωρήσεις της κυβέρνησης. «Η συμφωνία στην οποία υποχρεώνεται η χώρα, είναι προβληματική, τόσο με τα σημερινά δεδομένα, όσο και σε ό,τι αφορά την προοπτική της. Δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής, αφού δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο» σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για χτες, ωστόσο αναβλήθηκε  λόγω της επεισοδιακής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News