Ειδήσεις

Πανελλαδική δράση την Παρασκευή στην εκπαίδευση

Πανελλαδική ημέρα δράσης είναι η 26η Φεβρουαρίου για εκπαιδευτικούς, μαθητές, Σωματεία, Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων με κύρια αιτήματα «να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος" καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 του Φλεβάρη στις 13:30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης

Η ΑΣΓΜΕ μαζί με πρωτοβάθμια Σωματεία, Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων πήραν την πρωτοβουλία να αποτελέσει η 26 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής δράσης γονιών - εκπαιδευτικών - μαθητών με κύρια αιτήματα:

-Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά.

-Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους.

-Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας. Σχεδόν 25.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί. Χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Στον 21ο αιώνα είναι άμεση ανάγκη και σαφής δυνατότητα να σιτίζονται όλοι οι μαθητές στο σχολείο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μελέτη της ΑΣΟΕΕ καταγράφει τη δυνατότητα αυτή, προσδιορίζοντάς την και οικονομικοτεχνικά, λέγοντας ότι αν σιτιζόντουσαν όλοι οι μαθητές δημοτικού της χώρας για έναν ολόκληρο χρόνο η συνολική επιβάρυνση του ΑΕΠ θα ήταν 0,22%! Είναι λοιπόν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας!

Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 του Φλεβάρη στις 13:30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας.

Κανένας μόνος του στην κρίση».

Σχόλια