Ειδήσεις

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο και Οικιστές

Συναντήθηκαν σήμερα με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό, τους αντιδημάρχους κ. Γ. Αναστασάκη,  κ. Γ. Καραντινό και κ. Στ. Αρχοντάκη και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Μ. Καπετανάκη, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Σωκράτης Βαρδάκης μαζί με τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες" Ηλία Λυγερό και εκπροσώπους πολιτών.

Στη συνάντηση τέθηκε το σοβαρό ζήτημα των διακοπών παροχής νερού κι αφαίρεσης των υδρομέτρων από τη ΔΕΥΑΗ λόγω ανεξόφλητων οφειλών και τονίστηκε πως πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι διακοπές νερού στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ώστε να μην μένουν χωρίς νερό.

Η δημοτική Αρχή συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και θα εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν μικρά ποσά προκειμένου οι οφειλέτες να μπορέσουν να υπαχθούν σε ρύθμιση και διευκολύνσεις καθώς και πως θα εξετάσει την εμπειρία της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων.

Επίσης, στη συνάντηση με τους Οικιστές, συζητήθηκαν τα αιτήματά τους και η ανάγκη παρέμβασης στο νομοθετικό έργο ώστε να υπάρξει ένταξή τους στο πρόγραμμα των εκατόν δόσεων και διεύρυνση των κοινωνικών κριτηρίων.   

Σχόλια