Ειδήσεις

Συνάντηση με την επιτροπή επανασύστασης Δήμου Τυμπακίου

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη φυσιολογία και τους στόχους της ανεξάρτητης αυτής κίνησης, κατόπιν αιτήματος των μελών της.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι κ. Ε. Στρατουδάκης και Ε. Μηλολιδάκη παρουσίασαν στο βουλευτή τους λόγους για τους οποίους η υπαγωγή του Δήμου Τυμπακίου στον καλλικρατικό Δήμο Φαιστού αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά είπαν, μια από τις πιο επιπόλαιες περιπτώσεις εφαρμογής του Ν. 3852/2010.

Επισήμαναν, δε, ότι έκτοτε οι κάτοικοι Τυμπακίου και των γύρω οικισμών υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες μιας λανθασμένης πολιτικής επιλογής, που καθιστά τη ζωή τους δύσκολη και προβληματική, υποβαθμίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και επισκιάζοντας εμφανώς την ιστορικότητα του τόπου.

Θετικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα στήριξης της Επιτροπής ο κ. Δαμαβολίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο μελλοντικής εξόρυξης υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης, απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής.

Τέλος, δεσμεύτηκε να ανανεώσει τις συναντήσεις που είχε ξεκινήσει προεκλογικά με τοπικούς φορείς του Τυμπακίου και των γύρω περιοχών, και να αναδείξει τα προβλήματα που προέκυψαν από τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Φαιστού, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης, προγραμματισμού και συντονισμού.

Σχόλια