default-image

To TEDx μας πάει πέρα από τα τείχη

Κρήτη
To TEDx μας πάει πέρα από τα τείχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό TEDxHeraklion-Beyond the Walls (πέρα από τα τείχη), που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 28/2/2015 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου, έχει ξεκινήσει. Οι διοργανωτές θέλουν φέτος να ρίξουν κάθε τείχος που μπαίνει εμπόδιο στην επικοινωνία μας, γι' αυτό και θα υπάρχει ζωντανή μετάφραση όλων των ομιλιών στη νοηματική γλώσσα!

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό TEDxEvent που θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο, ενώ θα φιλοξενήσει στη σκηνή τον Γιώργο Γκιντίκα, συνιδρυτή, υπεύθυνο και δάσκαλο του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, το οποίο αποτελεί μια από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες σχολές εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τις ομιλίες στο χώρο θα πραγματοποιούνται πολλές ακόμα δραστηριότητες, που σκοπό θα έχουν να αφυπνίσουν το μυαλό και τις αισθήσεις σας! Νέοι προορισμοί, νέες ιδέες, νέες πραγματικότητες βρίσκονται πέρα από τα τείχη και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και γίνεται ηλεκτρονικά εδώ

Στο φετινό event, τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Παρ' όλα αυτά, η πλατφόρμα του viva.gr κλείνει αυτόματα 48 ώρες πριν το event, οπότε οι διοργανωτές συνιστούν στο κοινό να προχωρήσει σε αγορά πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου.

«Όσοι προλάβετε να προμηθευτείτε εγκαίρως κάποιο εισιτήριο είτε για το χώρο των ομιλιών, είτε για το χώρο του Simulcast θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη από γεύσεις, εικόνες, χρώματα και πρωτότυπες εφαρμογές, που θα σας συναρπάσουν. Όλες οι παράλληλες δράσεις θα συμβαίνουν γύρω σας, οπότε δεν έχετε παρά να εξερευνήσετε, να δοκιμάσετε και να παίξετε!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση για τις παράλληλες δράσεις που ετοιμάζονται:

* Το TedxHeraklion υποδέχεται την Άνοιξη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο εύκολο μπορεί να είναι να κόψετε απευθείας από το μπαλκόνι σας τη δική σας σαλάτα; Το xorafaki.gr θα σας δώσει την απάντηση στις 28 Φεβρουαρίου! Η Γιούλη Δοξανάκη και η ομάδα της θα μας παρουσιάσουν, σε ένα ξεχωριστό workshop, την κατασκευή ενός μίνι θερμοκηπίου που μπορεί ο καθένας να ετοιμάσει σπίτι του με απλά υλικά.

Η φωτογραφία είναι από το πρασίνισμα του μπαλκονιού του boroume.gr

Το θερμοκήπιο αυτό, ανάλογα με το μέγεθός του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπόριο για την προετοιμασία των φυτών μας - οι φυτεύσεις των οποίων ξεκινούν στις αρχές της άνοιξης - ή για τα λαχανικά και τα βότανα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας. Παράλληλα, με τη βοήθεια των ειδικών, θα προετοιμάσουμε τους τύπους σπορίων που μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα, π.χ. χρησιμοποιώντας μια αβγουλιέρα. Τέλος, με την επίβλεψη της Μαίρης και του Γιάννη, δύο γεωπόνων από την ομάδα του xorafaki.gr, θα ετοιμάσουμε δύο τύπους μίνι κάθετου κήπου χρησιμοποιώντας μια παπουτσοθήκη και μια στήλη που αποθηκεύουμε σακούλες ή μια σωλήνα με τρύπες! Μη χάσετε το καταπληκτικό αυτό "πράσινο" workshop!

* Wines of Crete: γευσιγνωσία κρασιού!

Σε ένα μονόωρο workshop γευσιγνωσίας, ο Νίκος Μηλιαράκης, πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου, θα μας ξεναγήσει στις κρητικές ποικιλίες κρασιού. Μέσα από μια μικρή προβολή βίντεο του Wines of Crete, για τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και μιας σύντομης παρουσίασης των χαρακτηριστικών του, θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τις ποικιλίες του τόπου μας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τέσσερις διαφορετικές ετικέτες κρασιών από κρητικές ποικιλίες, ενώ η γευσιγνωσία θα περιλαμβάνει επεξήγηση και περιγραφή των χαρακτηριστικών της ποικιλίας που εμπεριέχεται σε κάθε ετικέτα-φιάλη. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη και η κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων των κρητικών ποικιλιών και κρασιών.

Τα ανάποδα χέρια: Τα τείχη του Μανώλη Αναστασάκου

Όλοι αναγνωρίζουμε αυτά τα "ανάποδα" χέρια που "προσεύχονται για εμάς", είτε ζούμε στην πρωτεύουσα, είτε όχι.

Το καταπληκτικό αυτό έργο έχει επιμεληθεί ο παγκοσμίου φήμης εικαστικός Μανώλης Αναστασάκος και οι αδερφοί Κρέτση. Κοσμεί κτήριο κοντά στην πλατεία της Ομόνοιας, στην Αθήνα, και προκαλεί όλους τους περαστικούς να σηκώσουν ψηλά το βλέμμα και να το θαυμάσουν, να συλλογιστούν...

Ο πολυταξιδεμένος Μανώλης Αναστασάκος είναι γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλες επιφάνειες, καθώς με τα έργα του έχει συμβάλει τα τελευταία χρόνια στην αλλαγή της αισθητικής της Αθήνας. Τον ενδιαφέρει κυρίως η τέχνη του δρόμου και μέσω αυτής προβάλλει την τέχνη ως στάση ζωής. Του αρέσει να παίζει με τα σύμβολα, τις μεταφορές και τις φόρμες, ψάχνοντας "λέξεις" να μας μιλήσει για την ανθρώπινη συμπεριφορά, για την ευτυχία.

Ανήσυχο πνεύμα, πειραματίζεται συνεχώς με νέες μορφές τέχνης, έχοντας δημιουργήσει έργα ως γλύπτης και ζωγράφος. Έχει υπάρξει σκηνοθέτης, χαράκτης και σκηνογράφος σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, ενώ είχε εργαστεί και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μια σαρωτική προσωπικότητα με καταγωγή από την Κρήτη, ετοιμάζει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο ένα έργο-έκπληξη με θεματική που ξετυλίγεται γύρω από την ίδια την πόλη, για να το προβάλλει στο κοινό αποκλειστικά την ημέρα του event!

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα μας παρουσιάσει αυτή τη φορά!

Παραπάνω πληροφορίες, καθώς και όλους τους ομιλητές μας,μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News