default-image

Ομόφωνα ισόβια και στους δύο κατηγορούμενους

Κρήτη
Ομόφωνα ισόβια και στους δύο κατηγορούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς κανέναν ελαφρυντικό, επέβαλε ομόφωνα το δικαστήριο στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 2,5 ετών παιδιού από την 20χρονη και τον 28χρονο σύντροφό της από τη Βουλγαρία που κάθισαν στο σκαμνί, καθώς πέρυσι τον Μάρτιο φέρονται να έκαψαν ζωντανό το μικρό Θανασάκη, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, καυτό νερό. Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά της 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Αργά το απόγευμα πια κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για πράξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και τουλάχιστον με ενδεχόμενο δόλο, όπως πρότεινε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, η οποία και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι φωτογραφίες του θύματος προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως οι ισχυρισμοί των κατηγορούμενων δεν έπεισαν το δικαστήριο και πως οι μάρτυρες εκτός από τους γιατρούς και τον αστυνομικό δεν ήταν αξιόπιστοι, αναφερόμενη στους συγγενείς των κατηγορουμένων.

Η 20χρονη μητέρα του άτυχου παιδιού, είπε με δάκρυα στα μάτια πως ο σύντροφός της ήταν αυτός που έβαλε στο μπάνιο του σπιτιού που ζούσαν το παιδί και άρχισε να το καταβρέχει με καυτό νερό, ενώ ο 28χρονος είπε ακριβώς τα αντίθετα, ότι δηλαδή η μητέρα ήταν αυτή που κακοποιούσε και ζεμάτησε το παιδί.

Στη δίκη έχουν κατέθεσαν μεταξύ άλλων δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας και ένας αστυνομικός.

Στην έναρξη της δίκης, το δικαστήριο, ο εισαγγελέας αλλά και οι δικηγόροι απηύθυναν συχνές ερωτήσεις για το πώς αντέδρασαν οι δύο κατηγορούμενοι (ο 28χρονος και η 20χρονη μητέρα) στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του παιδιού, αλλά και για το εάν τα εγκαύματα που είχε το παιδί θα μπορούσαν να είχαν προκύψει σε περίπτωση που είχε πέσει σε λεκάνη με καυτό νερό, κάτι που είχε ισχυριστεί ο κατηγορούμενος προανακριτικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γιατροί, όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε ότι είχε πεθάνει προ διώρου ή τριώρου, ενώ επίσης πρόσθεσαν ότι έφερε, όπως είδαν στην κλινική εξέταση, εγκαύματα και από προηγούμενο διάστημα, όπως και μώλωπες στο μάτι και στο πρόσωπο.

Ακόμη ο ένας γιατρός είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος υποθέτει πως προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου, ενώ η μητέρα του παιδιού είπε ότι αυτός το έκανε. Ο αστυνομικός που κατέθεσε τρίτος ανέφερε με τη σειρά του πως του έκανε εντύπωση η απάθεια και η αναισθησία του ζευγαριού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο ταξιτζής που τους πήρε και τους πήγε στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος και ανέφερε ότι το παιδί ήταν σκεπασμένο και στην αγκαλιά του άνδρα που καθόταν στο μπροστινό κάθισμα, ενώ η μητέρα καθόταν πίσω.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ο 28χρονος, είπε στο δικαστήριο ότι βρισκόταν στη δουλειά όταν τον φώναξε η σύντροφός του ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι το είδε πάνω στα πλακάκια να του ρίχνει κρύο νερό η μητέρα του και πως εκείνος της είπε να το πάνε στο γιατρό, όμως εκείνη είπε όχι, γιατί το παιδί δεν είχε χαρτιά και δεν ήταν καν στο όνομά της.

Από την άλλη πλευρά, άκρως διαφορετικοί είναι οι ισχυρισμοί της μητέρας του άτυχου παιδιού. Με δάκρυα στα μάτια η νεαρή γυναίκα είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο σύντροφός της πήγε το παιδί στην τουαλέτα για την ανάγκη του και μετά του έκανε μπάνιο και το παιδί άρχισε να κλαίει. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφός της το έκαψε με το καυτό νερό που έτρεχε από το "τηλέφωνο" του μπάνιου και πως εκείνη πήγε να τον σταματήσει και εκείνος την έσπρωξε και δεν την άφησε να παρέμβει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News