Ειδήσεις

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Κρήτη (video)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται δήμοι του Ηρακλείου, με το δήμο Βιάννου και το δήμο Μινώα Πεδιάδος να μετρούν πληγές, αφού ο Αναποδάρης ποταμός έχει ξεχειλίσει και σκέπασε αγροτικές περιουσίες.

Στις εκβολές του ποταμού στη Βιάννο στη γέφυρα στην περιοχή Δέρματος, η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σε υδάτινο εφιάλτη μετατράπηκαν χωράφια, ενώ ελαιόδεντρα κόπηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν, με τους κατοίκους στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδας να φοβούνται για περισσότερες ζημιές και να ζητούν να αποζημιωθούν.

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χωριά στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου οι δυνατές νεροποντές πλημμύρισαν επαρχιακούς δρόμους, ενώ τα νερά στο χωριό Πινακιανό του Οροπεδίου Λασιθίου έχουν συγκεντρωθεί στις αυλές των σπιτιών.

Την ίδια ώρα, στο Ηράκλειο έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Δρακουλιάρη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή υπό το φόβο πλημμυρικών φαινομένων, ενώ και οι κατολισθήσεις σε δρόμους του δήμου Μινώα Πεδιάδας και στο δήμο Βιάννου καθιστούν επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Την αγωνία τους μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες έντονες βροχοπτώσεις εκφράζουν οι κάτοικοι στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, αντικρίζοντας τα νερά του ποταμού Αναποδάρη να έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό.

«Περιουσίες μας έχουν βρεθεί κάτω από το νερό και φοβόμαστε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερες ζημιές», τόνισαν στο neakriti.gr κάτοικοι του χωριού, που διευκρίνισαν ότι, παρά τις δεκαετίες που ζουν, αντίστοιχες εικόνες δεν έχουν δει ποτέ.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια