Ειδήσεις

Κατρούγκαλος: "Θα συνεχίσουμε να έχουμε κόκκινες γραμμές"

«Αυτό που είπα εγώ από την αρχή και επιμένω φυσικά είναι ότι η συμφωνία αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λαμβανομένων των συνθηκών. Μας έδωσε τον αέρα και το χώρο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας και θα συνεχίσουμε να έχουμε και κατά τη διάρκεια του 4μηνου τις ίδιες "κόκκινες" γραμμές που είχαμε προηγουμένως».

Τα παραπάνω δήλωσε, αναφορικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, ο υπουργός διοικητής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για τη δήλωσή του, περί πιθανής παραίτησής του εάν δεν τηρηθούν οι "κόκκινες" γραμμές τόνισε ότι δεν ήταν απειλή και πως «η προειδοποίηση έχει νόημα αν εσύ είσαι αυτός που διαφοροποιείται από το γενικότερο κλίμα της κυβέρνησης» την ώρα που «στην ίδια συνέντευξή μου είχα δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεκτική απέναντι στο ζήτημα αυτό και εγώ δεν ήμουν ποτέ πιο περήφανος στη ζωή μου από τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση αυτή».

Σημείωσε ότι «η συμφωνία είναι προφανώς ένας συμβιβασμός και σε έναν συμβιβασμό δεν έχεις ποτέ το 100% των θέσεών σου».

Προσδιόρισε ως νίκη της ελληνικής πλευράς την απομόνωση όσων ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα και τόνισε ότι τώρα η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει όχι τις πολιτικές των μνημονίων, αλλά τις δικές της προτάσεις, προφανώς μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Επισήμανε ότι το θέμα της επαναπρόσληψης των απολυμένων στο Δημόσιο δεν είναι στη λίστα, καθώς δεν είναι ένα από τα ζητήματα που η ελληνική πλευρά θέλει να διαπραγματευτεί.

Σχόλια