Ειδήσεις

Δεκάδες "παγίδες" άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία

Όσο καλός οδηγός και αν είναι κάποιος, το σίγουρο είναι ότι θα πέσει θύμα... λακκούβας, όταν μάλιστα πρόκειται να διασχίσει ένα δρόμο όπως αυτόν, ο οποίος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Το τιμόνι μπορεί να στρίβει αριστερά και δεξιά όμως, το λάστιχο ή τα λάστιχα δεν την… γλιτώνουν.

Η πρόσφατη κακοκαιρία άφησε πίσω της… παγίδες στα οδοστρώματα, με τις λακκούβες να μεγαλώνουν επικίνδυνα όπως και η αγανάκτηση των οδηγών.

Σε Αη Γιάννη Χωστό και Κορώνη Μαγαρά, οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές. 

Μάλιστα, δημότες τοποθέτησαν χάρτινες κούτες για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για τον κίνδυνο ζημιών στα οχήματά τους.

Για τη τραγική εικόνα που παρουσιάζει το οδόστρωμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δηλώνει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Χ. Μαμουλάκης: "Θα τρέξουμε άμεσα διαγωνισμό"

Στόχος του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση αναδόχου κατά τους θερινούς μήνες ώστε η παρέμβαση να είναι ολοκληρωμένη και όχι όπως σήμερα όπου οι λύσεις είναι "μπαλωματικές" και για λόγους κυρίως απομάκρυνσης του κινδύνου ατυχήματος για διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς.

«Άμεσα, θα "τρέξουμε" διαγωνισμό για την εγκατάσταση αναδόχου κατά τους θερινούς μήνες, ώστε η παρέμβαση σε αρκετά σημεία "παγίδες" να είναι ολοκληρωμένη, με ζεστό ασφαλτόμιγμα και όχι ψυχρό, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

«Ο δεύτερος άξονας είναι η ενίσχυση του προσωπικού στο τμήμα οδοποιίας από τη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας αλλά και από συμβασιούχους που αναμένουμε μέσω ΟΑΕΔ», είπε ο ίδιος.

«Τρίτος άξονας αποτελεί η συντήρηση του γερασμένου οδικού δικτύου μέσω ειδικής μεθόδου, ζήτημα για το οποίο η υπηρεσία μας βρίσκεται σε συνεργασία με καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου».

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια