Ειδήσεις

Και νέα προσπάθεια αιχμαλωσίας του "Σήφη"

Ασύλληπτος εξακολουθεί να παραμένει ο "Σήφης" ο κροκόδειλος. Μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες του ερπετολόγου, Ολιβιέ Μπερά, για τον εντοπισμό του, μία νέα επιχείρηση οργανώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό του διάσημου ερπετού στη λίμνη του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Ο "Σήφης", ο οποίος φαίνεται ότι είναι κροκόδειλος του Νείλου, θεωρείται σχετικά παχύς, καθώς η τροφή που υπάρχει στο φράγμα είναι άφθονη (πάπιες, νερόκοτες κ.λπ.) και γι' αυτό το λόγο δεν εισήλθε μέχρι τώρα στις σωστά τοποθετημένες παγίδες, παρόλο που τις πλησίασε πολλές φορές.

Παρόλο που η τοπική κοινωνία έχει δώσει το όνομα "Σήφης" στον κροκόδειλο, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν είναι αρσενικός ή θηλυκός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κροκόδειλος έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του σε αιχμαλωσία. Το μέγεθος του Σήφη είναι γύρω στο ένα μέτρο και 70 εκατοστά, μέγεθος που παραπέμπει σε ηλικία τεσσάρων έως επτά ετών, σύμφωνα με τον Μπερά.

Υπεθυμίζεται ότι από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σύλληψης του "Σήφη" του κροκόδειλου στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Στην επιχείρηση, εκτός από τον Ολιβιέ Μπερά, που ειδικεύεται στη σύλληψη κροκοδείλων, έλαβαν μέρος η συνεργάτης του Μαρτίν Βέλιτς, μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εθελοντές.

(Βίντεο: Ν. Σαράντος)

Σχόλια