default-image

Η φοιτητική εστία, κολαστήριο για τον Βαγγέλη

Κρήτη
Η φοιτητική εστία, κολαστήριο για τον Βαγγέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την υπόθεση του αγνοούμενου 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", ο νεαρός βίωνε ένα κολαστήριο στην εστία της σχολής του, αφού ήταν στόχος bullying από συμφοιτητές του και είχε πέσει αρκετές φορές θύμα ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με το newsbest.gr, μάλιστα τα περιστατικά αυτά, έγιναν αιτία να αλλάξει η συμπεριφορά του Βαγγέλη από πέρσι και να κλειστεί στον εαυτό του, ενώ ζήτησε να φύγει από το δωμάτιο που συγκατοικούσε με δύο συνομηλίκους του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα συμφοιτητών του φέρεται να τον είχε στοχοποιήσει, γατί δεν αποδέχονταν ότι αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δεν μασάει με τίποτα».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ο ξυλοδαρμός του Βαγγέλη πριν από περίπου 10 μήνες, όταν 4 συμφοιτητές του, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπάνε λέγοντας του «Εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός»

Μετά το βίαιο αυτό περιστατικό, ο 20χρονος ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σε ένα που δεν είχε συγκάτοικο, αλλά η ψυχολογία του έδειχνε εμφανώς πεσμένη, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση να είχε υποστεί και βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει.

Πηγή από τα Γιάννενα κατέθεσε στην αστυνομία ότι «οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μία σχολή στο αστικό κέντρο».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ξεκινήσει έρευνα την ερχόμενη Τρίτη για να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας εις βάρος του 20χρονου, ενώ ο νομικός Ανδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο τόνισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα είναι αμείλικτοι: «Είναι ζήτημα μίας εβδομάδας να απομακρυνθούν με απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών, φοιτητές, αν αποδειχθεί ότι βιαιοπράγησαν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News