default-image

Με επιτυχία το Ιεραπετρίτικο Καρναβάλι (photos)

Πολιτισμός
Με επιτυχία το Ιεραπετρίτικο Καρναβάλι (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Ιεραπετρίτικο Καρναβάλι 2015 που συνδιοργάνωσαν ο νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και μερικοί από τους καταστηματάρχες των καφε-μπαρ που έφτιαξαν μεγάλες ομάδες με καλόγουστα άρματα και ενδιαφέροντα θέματα. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων με τους καρναβαλιστές.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μαρία Κουβάκη δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση των Ιεραπετριτών στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος της παρέλασης κάηκε ο βασιλιάς καρνάβαλος στην προβλήτα ανατολικά του Τελωνείου παρότι ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός. Αν και προς το τέλος της παρέλασης των αρμάτων άρχισε να ψιλοβρέχει ο κόσμος έμεινε μέχρι τέλους χειροκροτώντας τους καρναβαλιστές.

Η εορτή της Μεγάλης Αποκριάς όπως το λέει η λέξη, δίνει το σύνθημα για αποχή από το κρέας τις επόμενες σαράντα μέρες αρχής γενομένης από αύριο Καθαρά Δευτέρα.  

Αν και ο καιρός αναμένεται άστατος, οι γιορτές της φασολάδας θα γίνουν κανονικά στην Ανατολή και την Παχιά Άμμο.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News