default-image

Χιλιάδες επισκέπτες στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Χιλιάδες επισκέπτες στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Την καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου κατέκλυσαν εκατοντάδες καρναβαλιστών και πολιτών από όλη την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι που συμπλήρωσε φέτος τα 101 χρόνια παρουσία του στη Μεγαλόνησο.

Δεκαπέντε χιλιάδες καρναβαλιστές ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου για τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων, η οποία επεκτάθηκε μέχρι την οδό 44ου Συντάγματος. Συνολικά 45 ομάδες με 33 άρματα συμμετείχαν στην καρναβαλική παρέλαση.

Στις 6:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 101ου Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στην παραλία, στην Ελ. Βενιζέλου με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, ενώ ακολούθησε συναυλία με το δημοφιλές συγκρότημα των "VEGAS".

Παρά το συννεφιασμένο καιρό και τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την πιθανότητα βροχής, τολμηροί επισκέπτες, από νωρίς το πρωί αλλά και αρκετοί από χθες το απόγευμα, ταξίδεψαν μέχρι το Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενισχυμένη αστυνόμευση, βοήθησαν την προσέλευση και κίνηση πολιτών και οχημάτων. Παράλληλα ο δήμος και η Διεύθυνσης Υγείας Ρεθύμνου είχαν δώσει μεγάλη έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας και, ως εκ τούτου, είχαν απαγορευτεί οι δραστηριότητες υπαίθριων ψησταριών, μικροπωλητών και η εμπορία κάθε μορφής ποτού και τροφίμου, χωρίς άδεια και χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγειονομικής τάξης.

Το αναγεννησιακό πνεύμα που υπήρχε διάχυτο στην ατμόσφαιρα του Ρεθύμνου, με τον ρομαντισμό και τις μνήμες του χθες, "κλείδωσαν" ταιριαστά με το σύγχρονο πνεύμα και τη διάθεση που κατάκλυζε, λόγω της ημέρας, όλους τους κεντρικούς δρόμους, τα στενάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου αλλά και το υπέροχο λιμάνι με θεματοφύλακα τον Φάρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News