Ειδήσεις

Όλες οι εκδηλώσεις για τα Κούλουμα

Παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η Κρήτη γιορτάζει τα Κούλουμα με πολιτισιτκές εκδηλώσεις και πλούσια εδέσματα.

Κοινό παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας διοργανώνουν στο χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου, στην περιοχή Λίντο, οι 1η, 2η, 3η και 4η Δημοτικές Κοινότητες Ηρακλείου. Τους Ηρακλειώτες περιμένουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παραδοσιακά εδέσματα από τις 11 το πρωί.

Η οικογένεια Καλαθάκη και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Kappa Studies προσφέρουν δωρεάν την παραδοσιακή φασολάδα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

 Ξεχωριστός θα είναι και φέτος ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Μαλεβιζίου. Στο κέντρο «Άνοδος» στο Γάζι, από τις 12 το μεσημέρι, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία του Μαλεβιζίου, έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση διασκέδασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον διαγωνισμό μαντινάδας αλλά και για πρώτη φορά διαγωνισμό λύρας (τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο κέντρο Ειδικών παιδειών Άγ. Σπυρίδωνας), ομιλία της φιλολόγου Ελένης Μανιοράκη με θέμα τα αποκριάτικα και διονυσιακά έθιμα, κρητική μουσική από τα συγκροτήματα των Γρηγόρη Σαμόλη, Δημήτρη Βερεράκη και Μιχάλη Καλλέργη, χορευτικά τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαζίου και Αμμουδάρας και φυσικά άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα με συνοδεία καλού κρασιού, όλα δωρεάν για τους πολίτες που θα επιλέξουν να παρευρεθούν στη γιορτή.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα.

Σχόλια