Ειδήσεις

Μάρδας: θα πατάξουμε το λαθεμπόριο καυσίμων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας έχει πολυετή δράση στο θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων και στο θέμα αυτό πρόκειται να επικεντρώσει τις δράσεις του.

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του σε κυριακάτικο φύλλο, όπου παρουσιάζει τη λίστα με τις προτεραιότητές του για την αύξηση των εισροών στα δημόσια Ταμεία παραθέτει.

Μιλώντας στην στην «Καθημερινή της Κυριακής» επισημαίνει ότι η περικοπή προμηθειών στο Δημόσιο, η πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα, η καταπολέμηση του παραεμπορίου και η αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ είναι μερικές από τις πρώτες κινήσεις του Υπουργείου με στόχο να αρχίσουν οι εισροές στον προϋπολογισμό.

Μάλιστα, ειδικά για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ανέφερε πως στόχος είναι να τοποθετηθούν συσκευές ηλεκτρονικού εντοπισμού σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια που παραλαμβάνουν φορτία από τα διυλιστήρια.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, και εστιάζοντας στην κίνηση μαύρου χρήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η τεχνογνωσία για την καταπολέμηση υπάρχει ήδη στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εμπορικές τράπεζες έχουν στην διάθεση τους όλες τις κινήσεις των λογαριασμών που δείχνουν πως εισάγονται και εξάγονται κεφάλαια προς το εξωτερικό.

Σχόλια