Ειδήσεις

Εικόνες καταστροφής στη Χερσόνησο ενόψει τουριστικής σεζόν

Σε έναν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Χερσονήσου, από Γούβες μέχρι Μάλια, έχει επιδοθεί η δημοτική Αρχή Χερσονήσου, προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Ήδη τα φερτά υλικά απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα, με τις εικόνες ωστόσο να είναι χαρακτηριστικές από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις εξέδρες αρκετών επιχειρήσεων πλησίον του λιμανιού.

Εντωμεταξύ, η δημοτική Αρχή στοχεύει στην υλοποίηση έργων για τη προστασία του παράκτιου μετώπου, βάσει μελετών που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και με επόμενο βήμα την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Εικόνες καταστροφής

Στο παραλιακό μέτωπο της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου αυτό που αντικρίζει κανείς είναι εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία.

Τα κύματα προκάλεσαν ζημιές σε κοινόχρηστους χώρους, σε οδοστρώματα αλλά και στις εξέδρες καταστημάτων, δύο μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Υπηρεσίες του Δήμου Χερσονήσου, αφού κατέγραψαν τις ζημιές, προχώρησαν σε άμεσες παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία από Γούβες μέχρι και Μάλια.

Την ανάγκη δρομολόγησης λιμενικών έργων προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες εικόνες στο παραλιακό μέτωπο-φιλέτο της Χερσονήσου τονίζουν πολίτες και επαγγελματίες.

Προς την κατεύθυνση θωράκισης του παράκτιου μετώπου, η δημοτική Αρχή αναμένει την ολοκλήρωση σχετικών μελετών, ενώ παράλληλα διεκδικεί κονδύλια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον στα απαραίτητα έργα προστασίας της ευρύτερης περιοχής.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια