Ειδήσεις

Tεχνολογική εταιρεία στην Καλιφόρνια ωφελείται από το Grexit

Μία από τις πιο συχνά ειπωμένες λέξεις αυτής της περιόδου είναι το grexit, που το άκουσμά της είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο, κυρίως για τη χώρα μας, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως, υπάρχει μια εταιρεία που ωφελείται από το ενδεχόμενο αυτό καθώς έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες.

Πρόκειται για μια μικρή εταιρεία, την οποία ανακάλυψε το CNBC, με τον τίτλο GrexIT και με έδρα το Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία αυτή, τεχνολογικής φύσεως, έχει δει μια «σημαντική» αύξηση στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως εξηγεί ο συνιδρυτής της Νιράτζ Ραντζάν Ρουτ, η τεχνολογική εταιρεία GrexIT ιδρύθηκε πολύ πριν την εμφάνιση του όρου, ενώ η ιστοσελίδα grexit.com δημιουργήθηκε στις αρχές του 2011.

Η εταιρεία πήρε το όνομά της από το συνδυασμό των λέξεων "Grex" - που σημαίνει κοπάδι στα Λατινικά - και στο αρκτικόλεξο IT.

«Άραγε πώς να νιώθουν οι Έλληνες πελάτες μας για το όνομα της εταιρείας μας; Έχουμε κάποιους οπότε κάποια στιγμή θα τους ρωτήσουμε», συμπληρώνει ο κ. Ρουτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google οι αναζητήσεις για τον όρο "Grexit" έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως σημειώνει το protothema.gr.

Ωστόσο η αύξηση της «κίνησης» δεν έχει μεταφραστεί σε αύξηση της πελατείας, προσθέτουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Σχόλια