Ειδήσεις

Ντροπή: Για εννέα μήνες κλειστή η Εξωσωματική (video)

Την οργή τους εκφράζουν δεκάδες ζευγάρια στην Κρήτη που περίμεναν καρτερικά να αποκτήσουν ένα παιδί με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη μόνη δημόσια Μονάδα που λειτουργεί στο νότιο Αιγαίο, στο ΠΑΓΝΗ. Για πολλά ζευγάρια μάλιστα λόγω οικονομικής στενότητας το όνειρο ενός παιδιού απομακρύνεται λόγω οικονομικής στενότητας, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Εδώ και τουλάχιστον εννέα μήνες η Μονάδα Εξωσωματικής παραμένει κλειστή λόγω της δικαστικής υπόθεσης του επικεφαλής της κλινικής κ. Αντώνη Μακρυγιανννάκη και κανείς δε δίνει απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματά τους ενισχύοντας τη θύελλα. Πολλά τηλεφωνήματα για το θέμα δέχεται όχι μόνο η Μαιευτική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο της "ΚΡΗΤΗ TV" η οποία έχει ασχοληθεί σε ρεπορτάζ της με το θέμα.

Έληξαν φάρμακα - Σε απόγνωση οι γυναίκες

Δύο είναι τα μεγάλα θέματα που έχουν ανακύψει: Η μεγάλη λίστα αναμονής ζευγαριών που θέλουν να υποβληθούν στη διαδικασία αλλά και τα φάρμακα που έχουν χορηγηθεί στις γυναίκες - μετά από επιτροπές και πολύπλοκες διαδικασίες - αλλά έχουν λήξει χωρίς κανείς να δίνει απάντηση στο τι θα πρέπει να κάνουν.

"Πυροτέχνημα" η μετακίνηση γιατρού

«Οι αρμόδιοι θα πρέπει να δώσουν λύση στο θέμα», τόνισε ο Κυριάκος Θεοδοσάκης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ ΤV", ενώ δήλωσε ότι και το Σωματείο δέχεται καταιγισμό από ερωτήματα ζευγαριών για το πότε θα επαναλειτουργήσει η Μονάδα. Χαρακτήρισε μάλιστα "πυροτέχνημα" και πολιτική σκοπιμότητα την απόφαση να μεταφερθεί για λίγους μήνες με απόσπαση γιατρός από τα Γιάννενα στο Ηράκλειο, με το σκεπτικό ότι θα λειτουργούσε η κλινική, γεγονός που ποτέ δε συνέβη.

Σιωπή από τη διοίκηση

Η διοίκηση, μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει νεότερες απαντήσεις για το θέμα και περιορίστηκε να παραπέμψει για θέματα της κλινικής στον κ. Ρελάκη. Μόνο που όπως τόνισε ο κ. Ρελάκης είναι μόνο θεωρητικά ως διευθυντής της Μαιευτικής υπεύθυνος της μονάδας, αφού απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006

ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 700 ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ  

ΕΒΑΛΕ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2014

Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια