Ειδήσεις

Ο Μανώλης Συντυχάκης στη σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις θέσεις τους σε σχέση με τη φορολογία, το ασφαλιστικό, το τραπεζικό σύστημα, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τα "κόκκινα" δάνεια.

Στην παρέμβασή του ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι «οι μικροί επιχειρηματίες έχουν αντικειμενικό συμφέρον να συμμαχήσουν με τους εργατοϋπαλλήλους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφού ο αντίπαλος είναι κοινός, τα μονοπώλια.

Οι μικροί έμποροι δεν πρέπει να δώσουν "περίοδο χάριτος" στη συγκυβέρνηση, ούτε να πέσουν στην παγίδα των "κοινωνικών διαλόγων". Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί την αναμονή της λύσης μέσω μιας "φιλολαϊκής" διαπραγμάτευσης μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα δε δεσμεύεται στο τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για την ανακούφισή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής με την εξαγγελία για κούρεμα των χρεών κατά 50% για όσους χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, μέτρο που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Πιο συγκεκριμένα για τον ΟΑΕΕ ανέφερε «ότι υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα, αφού επί της ουσίας δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση», ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δε θα ανακοπεί η πορεία του ΟΑΕΕ προς τη χρεοκοπία».

Επίσης, ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι «το ΚΚΕ θα ψηφίσει μέσα στη Βουλή οποιοδήποτε μέτρο εκτιμά ότι είναι προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όμως ταυτόχρονα χρειάζεται να οργανωθεί ο αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και μεταξύ άλλων για:

• Κατάργηση του νόμου 4110/2013 που καταργεί το αφορολόγητο και επιβάλλει φόρο 26% από το πρώτο ευρώ.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

• Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ.

• Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

• Καμία μείωση των συντάξεων. Επαναφορά των απωλειών και της 13ης και 14ης σύνταξης.

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

• Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ.

• Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας».

Σχόλια