Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για το 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Με τις νοστιμιές που μόνο εκείνη ξέρει να δημιουργεί, φρόντισαν η οικογένεια Καλαθάκη και η Kappa Studies να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους της πόλης του Ηρακλείου για το 3ο τριήμερο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα της στους Μαλάδες, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου αλλά και την 1η Μαρτίου.

«Είναι η τρίτη χρονιά που η εταιρεία μας, με πολύ μεγάλο σεβασμό και ευθύνη, προχωρά στη διοργάνωση του 3ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Η διαφορά από τις δύο προηγούμενες χρονιές είναι ότι φέτος, αντί για δύο, το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στη διάρκειά του θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε νέα εμπορικά προϊόντα για να προωθήσουμε τα ποτά της Κρήτης. Και δη την τσικουδιά μας. Επίσης θα έχουμε μια επιτόπια παραδοσιακή τυροκόμηση από το τυροκομείο του Σταματογιώργη», είπε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Καλαθάκης αναφερόμενος στο σκοπό αλλά και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Θέλουμε να δώσουμε την έννοια της συλλογικότητας και της οικογένειας μέσα από τη διοργάνωση αυτή. Και αυτό γιατί στην Κρήτη κάθε Κυριακή μεσημέρι παράδοση ήταν να στρώσει η μάνα το τραπέζι. Να μαζευτούν τα παιδιά και τα εγγόνια και να υπάρχει μια πραγματική χαρά μέσα στο σπίτι. Τα δύο προηγούμενα χρόνια συνεργαστήκαμε με τα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Ωστόσο φέτος έχουμε επιλέξει μια άλλη γεωγραφική ενότητα, που είναι ο δήμος Χερσονήσου».

Ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού-Οικοπολιτιστικού Δικτύου του Δήμου Χερσονήσου Γιάννης Κομονταχάκης, από τη μεριά του, επισήμανε ότι «μέσα από αυτή την εκδήλωση μάς δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε κάποιες παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες προέρχονται από περιοχές του δήμου μας. Και επίσης να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τις νέες γενιές».

Με πλούσιο τραπέζι από παραδοσιακά εδέσματα η Kappa Studies έδωσε το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Πλατεία Ελευθερίας: Ζεστή φασολάδα την Καθαρά Δευτέρα

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, η οικογένεια Καλαθάκη θα βρεθεί την ημέρα εκείνη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όπου συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας θα έχει στήσει τους πάγκους με τις υπέροχες γεύσεις και δημιουργίες της. Θα προσφερθεί στους πολίτες που θα βρεθούν εκεί ζεστή και λαχταριστή ελληνική φασολάδα, όπως το έθιμο το απαιτεί.

«Σας περιμένουμε όλους την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία Ελευθερίας, όπου η οικογένεια Καλαθάκη και η Kappa Studies με τους σπουδαστές της θα μοιράσουν την παραδοσιακή φασολάδα σε όλο τον κόσμο του Ηρακλείου. Φαγητό που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας», είπε η Μαρία Καλαθάκη.

Λευτέρης Κουμαντάκης, Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια