default-image

Καψώνια ντροπής περιγράφουν φοιτητές - Νέα μαρτυρία "κλεδί"

Κρήτη
Καψώνια ντροπής περιγράφουν φοιτητές - Νέα μαρτυρία "κλεδί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την υπόθεση του αγνοούμενου Ρεθυμνιώτη Βαγγέλη Γιακουμάκη ασχολήθηκε η εκπομπή "Φως στο Τούνελ" χθες Παρασκευή. Η παρέα νεαρών που κατηγορείται ότι είχε κάνει στόχο επιθέσεων τον 20χρονο μίλησε στην εκπομπή και αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Μάλιστα χαρακτήρισε τα περιστατικά σε βάρος του φοιτητή καψώνια και πλάκες.

Η μαρτυρία μιας κοπέλας, που όπως υποστηρίζει ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά, είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς που δεχόταν ο Βαγγέλης. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν. Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν. Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, παρέα νεαρών συνήθιζε να κλείνει στην ντουλάπα τον Βαγγέλη και να μην τον αφήνει να βγει εάν δεν τραγουδούσε συγκεκριμένα εμβατήρια.

Nέα μαρτυρία

Ένα νέο στοιχείο που έφτασε στον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη αργά τη νύχτα θα προκαλούσε αναστάτωση τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια, αφού υπήρχε μαρτυρία γυναίκας κατοίκου Ιωαννίνων, το σπίτι της οποίας απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτά ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Σύμφωνα με το protothema.gr, το βράδυ της Παρασκευής, την ημέρα εξαφάνισής του Βαγγέλη δηλαδή, ένας νεαρός γύρω στις 10 το βράδυ χτύπησε την πόρτα της γυναίκας και εκείνη τον άκουσε να ζητά επίμονα να του ανοίξει και αν το βοηθήσει.

«Φοβήθηκα, άκουγα ένα νεαρό να μου λέει "σας παρακαλώ ανοίξτε μου, χρειάζομαι βοήθεια" και έτσι δεν άνοιξα την πόρτα. Πρέπει να ήταν γύρω στις 10 το βράδυ. Μετά από λίγα λεπτά που είδα ότι άρχισε να απομακρύνεται άνοιξα την πόρτα και είδα ένα νεαρό που μοιάζει στον Βαγγέλη, πιθανολογώ ότι ήταν εκείνος, να απομακρύνεται από το σπίτι μου, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι γίνεται… πού να φανταστώ», είπε η γυναίκα.

Η μαρτυρία του συγκάτοικου

Στην Αγγελική Νικολούλη μίλησε και ο συγκάτοικός του, που είδε τον Βαγγέλη στο δωμάτιό τους γύρω στις 2 παρά το μεσημέρι της μοιραία ημέρας που εξαφανίστηκε. Έδειχνε να θέλει να μείνει για να διαβάσει όπως συνήθιζε. Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα και γύρισε αναστατωμένος. Άρπαξε τα κλειδιά και έφυγε. Ενώ συνήθως τον ενημέρωνε αν θα πήγαινε έστω και στο περίπτερο, εκείνη τη φορά δεν του είπε τίποτα.

Το μόνο που τον ρώτησε λίγο πριν φύγει ήταν αν ήθελε να του αφήσει τα κλειδιά γιατί ήξερε πως είχε χάσει τα δικά του. Τελικά τα έβαλε στην τσέπη του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να πάρει το μπουφάν όπως συνήθιζε όταν έβγαινε.

Στην ανακοίνωση της εξαφάνισης αναφέρεται πως ο Βαγγέλης χάθηκε φορώντας αθλητικά παπούτσια. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τη μαρτυρία του συγκάτοικου. Σε ένα συρτάρι της ντουλάπας του, η δημοσιογράφος βρήκε τα μαύρα μποτάκια με τα κορδόνια που ο συγκάτοικος τής είπε ότι φορούσε. Όπως εξήγησε είχε δύο ίδια ζευγάρια. Επίσης το ύψος του τελικά δεν είναι 1,80 αλλά κοντά στο 1,73 μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News