default-image

Δέθηκαν στο κόκκινο νήμα της μοίρας και έτρεξαν στο LoveRun

Κρήτη
Δέθηκαν στο κόκκινο νήμα της μοίρας και έτρεξαν στο LoveRun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέα διαδρομή αλλά με περισσότερη αγάπη για το τρέξιμο ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ο εξ αναβολής αγώνας του 1ου LoveRun στο Ηράκλειο. Βοηθούντος και του καιρού οι δρομείς, ζευγάρια, φίλοι και συγγενείς, στάθηκαν στην αφετηρία απέναντι από το φρούριο Κούλε στη μαρίνα και ξεκίνησαν τη διαδρομή αγάπης των 4 χιλιομέτρων που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Η ιδιαιτερότητα του "Love Run" είναι ότι δρομείς τρέχουν σε ζευγάρια δεμένοι με το "κόκκινο νήμα της μοίρας". Ο μύθος λέει ότι «ένα αόρατο κόκκινο νήμα συνδέει αυτούς που είναι γραφτό να συναντηθούν, ανεξαρτήτως χρόνου, τόπου ή περίστασης. Το μαγικό αυτό νήμα μπορεί να τεντωθεί, να μπερδευτεί αλλά ποτέ δε σπάει». Είναι μια έκφραση συναισθημάτων που συνδυάζεται με την υγεία και τη φυσική δραστηριότητα μέσω του τρεξίματος, αλλά παράλληλα μια έμπρακτη εκδήλωση υποστήριξης, καθώς έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Νωρίτερα, και λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας του Λιμεναρχείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μετά την απαγόρευση διέλευσης στο λιμενοβραχίονα του φρουρίου Κούλε λόγω σοβαρών καταστροφών από την κακοκαιρία των προηγουμένων ημερών, η Οργανωτική Επιτροπή του LoveRun ανακοίνωσε την αλλαγή του σημείου εκκίνησης και τερματισμού, αλλά και της διαδρομής της διοργάνωσης.

Έτσι, από το νέο σημείο εκκίνησης, έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο δίπλα από το Marina Cafe, οι δρομείς ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή έως τον κόμβο της λεωφόρου Καζαντζίδη με στροφή μέσα στο καρνάγιο, τερμάτισαν απέναντι από το φρούριο Κούλε, διανύοντας 4.000 μέτρων.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε αυτή τη γιορτή για την αγάπη μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συντρόφους, φίλους/ες, τα παιδιά τους νιώθοντας όλα αυτά τα συναισθήματα χαράς και προσφοράς, τρέχοντας ή ακόμη και περπατώντας σε μια μοναδική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν τα Τ-shirts της διοργάνωσης, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικών Παιδιών "Η Ζωοδόχος Πηγή".

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν "party for runners" με μουσική από γνωστό DJ καθώς και η απονομή των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής, ενώ μοιράστηκαν γλυκά και κληρώθηκαν δώρα για όλους τους συμμετέχοντες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News