default-image

Πανούργες "λησταρχίνες" σαρώνουν το Ηράκλειο

Πανούργες "λησταρχίνες" σαρώνουν το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρκή πονοκέφαλο για τις αστυνομικές Αρχές αποτελούν οι συμμορίες με πρωταγωνιστές πανούργες αθίγγανες, οι οποίες σαρώνουν τις γειτονιές του Ηρακλείου, ξαφρίζοντας τα νοικοκυριά. Παριστάνοντας ότι πωλούν μικροεμπορεύματα, καραδοκούν για ανοικτές πόρτες και παράθυρα, είτε να εκμεταλλευτούν την παραμικρή απροσεξία ηλικιωμένων πολιτών, τους οποίους στοχεύουν συνήθως.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο, όπως έγινε τα προηγούμενα 24ωρα στο Ατσαλένιο. Η επιμονή της σπείρας στη συγκεκριμένη περιοχή έφερε τις αθίγγανες πολύ κοντά στη σύλληψη, ωστόσο δύο από τις γυναίκες εξακολουθούν να διαφεύγουν, παρά το γεγονός ότι ταυτοποιήθηκαν για κρούσμα κλοπής που είχε σημειωθεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε σημειωθεί επεισοδιακή κλοπή σε γειτονικό σπίτι. Οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί, ενώ αστυνομικοί έκαναν περιπολίες στην περιοχή ποντάροντας στο γεγονός ότι την Τετάρτη λειτουργεί εκεί η λαϊκή αγορά, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους αθίγγανους μικροπωλητές.

Οι τρεις γυναίκες είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα, απ' όπου ξάφρισαν όλα τα χρυσά κοσμήματα της οικογένειας, η οποία είχε την ατυχία να βρεθεί στο στόχαστρό τους. Την τελευταία στιγμή όμως οι περίοικοι τις πήραν χαμπάρι και τις καταδίωξαν. Οι τετραπέρατες "λησταρχίνες" αναγκάστηκαν να πετάξουν τα χρυσά κοσμήματα στο δρόμο και πρόλαβαν να γίνουν "καπνός" πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία.

Το καρτέρι στη λαϊκή του Ατσαλένιου έπιασε τόπο χθες το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προχώρησαν στην προσαγωγή ύποπτων ατόμων, ανάμεσά τους και μια γυναίκα 29 ετών, η οποία αναγνωρίστηκε από περιοίκους ως μία από τις τρεις γυναίκες που συμμετείχαν στην κλοπή των κοσμημάτων. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ταυτοποιήσει μια ακόμη γυναίκα από το υλικό κάμερας κλειστού κυκλώματος, η οποία είχε καταγράψει τις κινήσεις τους, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα, εικονίζεται από τη στιγμή που πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο πριν η ομάδα χωριστεί, για να γλιτώσει το ενδεχόμενο να καταλήξει "σύσσωμη" στα κρατητήρια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου και τη σύγκριση των στοιχείων από παρόμοιες υποθέσεις, η σπείρα ενέχεται σε δέκα ακόμη κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί στην πόλη του Ηρακλείου από τις 9 Δεκεμβρίου ως και τις 17 Φεβρουαρίου, με λεία χρήματα και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ. Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, που εξετάζεται τη συμμετοχή της 29χρονης και των συνεργών της σε άλλα παρόμοια κρούσματα.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News