Ειδήσεις

"Τρολλάρει" η Bild: Έστειλε λάθος επιστολή ο Βαρουφάκης

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό προχώρησε η διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild που αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά έστειλε το «λάθος γράμμα» την Πέμπτη προς το Eurogroup και ότι δεν ήταν αυτό για το οποίο είχε συνεννοηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Τετάρτη.

Μάλιστα η εφημερίδα έχει "τρολλάρει" και το επίθετο του Γιάνη Βαρουφάκη, χρησιμοποιώντας τη λέξη trick (τέχνασμα), υπονοώντας πως ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών είναι "κολπατζής".

Σύμφωνα με το κείμενο, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχαν ετοιμάσει μία επιστολή ώστε να διασφαλιστεί η στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.

Ωστόσο, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία, σε αντίθεση με προηγούμενες συμφωνίες, παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Οποιος πιστεύει τις απίστευτες ειδήσεις της BILD (για εμάς τους Ελληνες) το κάνει με δική του ευθύνη». Αυτό το σχόλιο έκανε στο twitter από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Βαρουφάκης

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει πως σε συνομιλίες του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Bild, η γνωστή ιστοσελίδα ZeroHedge αναφέρει στο προφίλ της στο Twitter ότι η γερμανική εφημερίδα «τρολλάρει» τους Ελληνες γράφοντας πως έστειλαν στο Eurogroup λάθος επιστολή με το αίτημα για εξάμηνη παράταση και αυτό οδήγησε στην απόρριψή του από τη Γερμανία.

Το γερμανικό δημοσίευμα, σημειωτέον, αναπαράγει και το Bloomberg.

Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, λέγοντας: «Τέτοιες πρακτικές δεν είναι εποικοδομητικές σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης».

Σχόλια