Ειδήσεις

Απάντηση Κ. Δερμιτζάκη στις δηλώσεις του Γ. Πλακιωτάκη

Απάντηση στις δηλώσεις του βουλευτή Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκη σχετικά με το ΤΕΙ Ιεράπετρας έδωσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλακιωτάκης με δήλωσή του και με αφορμή τη συνάντηση του κ. Δερμιτζάκη με τον υπουργό Παιδείας επέκρινε την κυβέρνηση κατηγορώντας την για αδυναμία έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων στην πόλη της Ιεράπετρας, λέγοντας πως, «εάν δεν υλοποιηθούν τώρα οι προεκλογικές κορώνες και υποσχέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση λειτουργία του τμήματος, αποδεικνύονται για άλλη μία φορά λόγια χωρίς αντίκρισμα».

Στην απάντησή του προς τον κ. Πλακιωτάκη ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης αναφέρει τα εξής:

«Αυτοί που κορόιδεψαν και ενέπαιξαν την κοινωνία της Ιεράπετρας καταργώντας διά νόμου ένα επιτυχημένο ΤΕΙ και δημιουργώντας στα χαρτιά ένα άλλο, το οποίο δεν είχαν ποτέ πρόθεση να ιδρύσουν, αφού δεν έκαναν τίποτα στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης, του εργαστηριακού εξοπλισμού και της πρόσληψης προσωπικού εδώ και δύο χρόνια, έχουν το πολιτικό θράσος να καταγγέλλουν το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έβαλε στο μηχανογραφικό το ΤΕΙ-φάντασμα, την ώρα που τα μηχανογραφικά έχουν ήδη ετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν το περιλαμβάνουν.

Ας μας πει ο κ. Πλακιωτάκης

* Σε ποιο κωδικό έχει γραφτεί το 1.000.000 € που μας απάντησε ο κ. Λοβέρδος ως υπουργός Παιδείας ότι απαιτείται για να ξεκινήσει η λειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας;

* Πότε προκηρύχθηκαν οι 10 θέσεις προσωπικού που απαιτούνται, πάλι σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο;

* Πού είναι τα εργαστήρια για να λειτουργήσουν με χρηματοδότηση από "ευρωπαϊκά προγράμματα και την Περιφέρεια!!!";

Όλη την προηγούμενη χρονιά με επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις προσπαθήσαμε να δούμε αν το υπουργείο είχε πρόθεση να υλοποιήσει το σχεδιασμό. Οι απαντήσεις ήταν σαφείς όπως και το αποτέλεσμα: Μηδέν.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες, η προσπάθειά μας εστιάζεται στην επαναλειτουργία του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης και στα πλαίσια ενός νέου σχεδιασμού, στον οποίο θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, στη λειτουργία ενός τμήματος ΤΕΙ που θα βοηθά και θα στηρίζει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η πολιτική τους στο νομό μας είναι τεράστιες και χρειάζεται συλλογική και συστηματική προσπάθεια για να επουλώσουμε τις πληγές και να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό μέλλον, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος».

Σχόλια