Ειδήσεις

ΤΕΙ Ιεράπετρας: Ο Πλακιωτάκης για τη συνάντηση στο υπουργείο

Αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά με τον κυβερνητικό βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη, το δήμαρχο Iεράπετρας και μέλη της επιτροπής για το θέμα του ΤΕΙ Iεράπετρας, ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα το ΤΕΙ Ιεράπετρας, δήλωσε αδυναμία έναρξης λειτουργίας του τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων στην πόλη της Ιεράπετρας και ότι δε θα μπορέσει να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό 2015-16.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε την πρωτοβουλία της ανασυγκρότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την κατάρτιση του προεδρικού διατάγματος "Αθηνά".

Θυμίζουμε ότι, βάσει του ΠΔ "Αθηνά", ο νομός Λασιθίου απέκτησε περισσότερα τμήματα από ό,τι είχε προηγουμένως διασφαλίζοντας τη σύσταση νέου τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υφισταμένων.

Οφείλει λοιπόν η νέα κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το νέο τμήμα να λειτουργήσει όπως προηγουμένως προβλέφθηκε.

Οι κτιριακές υποδομές για τη λειτουργία του υπάρχουν, το υφιστάμενο προσωπικό μπορεί να εξυπηρετήσει - έστω προσωρινά - το πρόγραμμα σπουδών ενώ υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης πόρων από το ΠΔΕ καθώς και ευρωπαϊκών πόρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια για τη λειτουργία των εργαστηρίων.

Οι προεκλογικές κορώνες και υποσχέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση λειτουργία του τμημάτων του ΤΕΙ, αν δεν υλοποιηθούν τώρα, αποδεικνύονται για άλλη μία φορά "λόγια χωρίς αντίκρισμα"!

Κακή αρχή...».

Σχόλια