Ειδήσεις

Μέρκελ-Ολάντ: "Επιθυμούμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

Δε γνωρίζω να υπάρχουν σενάρια για Grexit, η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσθεσε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

«Έχουνε υπάρξει πάρα πολλές συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα και στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης πρέπει να βρούμε μία λύση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Eurogroup, ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων αλλά και σεβασμού της ψήφου των Ελλήνων.

 

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με σενάρια Grexit, στα οποία αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παν, και οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε πως «δε γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Μέρκελ: "Στόχος ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ"

«Από τότε που υπάρχουν ελληνικά προγράμματα, η γερμανική πολιτική και η πολιτική όλων των κρατών-μελών έχουν στόχο να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα, κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, για τα σενάρια περί Grexit.

Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, όμως σημείωσε ότι απομένουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας».

(Βίντεο πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια