Ειδήσεις

Ξεφάντωσαν οι Κρητικοί της Σύρου στον ετήσιο χορό τους

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών Σύρου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το κέφι έμεινε ζωντανό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής του Γιάννη Κολλάρου στη λύρα, του Γιώργου Κωνσταντάκη στο λαούτο και του Άρη Κυριακάκη στη κιθάρα.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Music Hall "Νεράιδα", πλαισίωσε χορευτικά ο Σύλλογος με τα χορευτικά του τμήματα τα οποία αποτελούνταν από παιδικό και ενηλίκων. Η ξεχωριστή παρουσία των χορευτικών συγκροτημάτων με της παραδοσιακές τους φορεσιές ενθουσίασε τον κόσμο που χειροκροτούσε ρυθμικά σε όλη τη διάρκεια του χορού. Χόρεψαν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και με την εντυπωσιακή παρουσία τους κατέδειξαν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από το Σύλλογο που ξεκίνησε από το 1860 και συνεχίζει μέχρι σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον να προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης. Διαδικασία που χρήζει ανάλογης αναγνώρισης και επιβράβευσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του τον κόσμο, δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμηση στην προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη διάδοση και διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, ενώ ευχαρίστησε και τους δασκάλους των χορευτικών για την προσφορά τους. Επίσης ευχαρίστησε και τους χορηγούς που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου.

Σχόλια