Ειδήσεις

Σκουρλέτης: Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Την εκτίμηση ότι η "γερμανική ακαμψία" δε θα περάσει εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης χαρακτηρίζοντας δύσκολες για όλη την Ευρώπη τις στιγμές, ενώ ανέφερε ότι η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ενώ στην ερώτηση για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη, απάντησε: «Δεν πάμε για να τα σπάσουμε, αλλά για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Αυτό που έχει διαφανεί από τις τελευταίες ώρες, μας κάνει να ελπίζουμε».

«Είμαστε πιο αισιόδοξοι από χθες και ταυτόχρονα πιο συγκρατημένοι γι' αυτό που θα αντιμετωπίσουμε από τις 4 και μετά» προσέθεσε, ενώ σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι έχουν μικρό δημοσιονομικό κόστος.

Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, «κατά συνέπεια αν οι εταίροι μας τα θεωρούν κόκκινες γραμμές, τότε θα φανεί ότι στόχος δεν ήταν να μειωθεί το χρέος, αλλά να συρρικνωθεί ο εργασιακός τομέας. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτές τις πολιτικές. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την αδήλωτη εργασία, τους μισθούς που υπάρχουν. Θα προσπαθήσουμε σταθερά και μεθοδικά να βελτιώσουμε την κατάσταση. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο».

Σχόλια