default-image

"Ποντάρει" στο πρέσινγκ ο Αναστασίου

Αθλητισμός
"Ποντάρει" στο πρέσινγκ ο Αναστασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ημέρες (22/2, 19:30) απομένουν για το κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι αφορά την προσέγγιση που κάνει ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» θα μπουν με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στην αναμέτρηση, σχετικά με αυτήν του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη. Βεβαίως, μέχρι ενός σημείου είναι λογικό και αναμενόμενο, καθώς τώρα θα είναι γηπεδούχοι. Επιπλέον, τώρα το «τριφύλλι» θα παίξει τα ρέστα τους για τον τίτλο, που είναι ο μόνος στόχος που του έχει απομείνει. Στο Φάληρο είχε παίξει αρχικά, έχοντας ως στόχο να μην δεχθεί γκολ, ενώ τώρα θέλει να αγωνιστεί πιο επιθετικά.

Ο Έλληνας κόουτς θα ζητήσει από τους παίκτες του πρεσάρουν από το πρώτο λεπτό και να τρέξουν τους «ερυθρόλευκους» για να τους αναγκάσουν σε λάθη για να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Θεωρείται στο πράσινο «στρατόπεδο» ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται πολύ όταν τον πιέζουν οι αντίπαλοι του και είναι ενισχυμένη η άποψη τους, μετά το ματς της Πέμπτης με την Ντνίπρο.

Ακόμη, ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να έχει τους παίκτες του στην τσίτα και για αυτό τις τελευταίες ημέρες έχει προγραμματίσει διπλές προπονήσεις. Όπως χθες, αλλά η δεύτερη δεν είναι μεγάλη έντασης και διάρκειας, για να μην κλατάρουν κιόλας οι ποδοσφαιριστές του.

Το σχήμα του που έχει στο μυαλό του είναι το 4-3-1-2 σε ρόμβο, αλλά θα τεστάρει κάποια πράγματα στις δύο ημέρες που έχουν απομείνει. Είναι πολύ πιθανό να παίξει και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ζέκα, ενώ οι Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ θεωρούνται σίγουροι για το κέντρο της άμυνας. Ο Χουχούμης θα παίξει λογικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν προτιμηθεί τελικά ο Νάνο. Λαγός-Πράνιτς και Ατζαγκούν θα είναι στο κέντρο και ο Πέτριτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και οι Καρέλης, Μπεργκ στην επίθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News