default-image

"Στη σωστή πορεία οι θέσεις Ν. Βούτση για τους ΟΤΑ"

Κρήτη
"Στη σωστή πορεία οι θέσεις Ν. Βούτση για τους ΟΤΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποίηση στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των ΟΤΑ με την αποκατάσταση της χρηματοδότησής τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους στα προ των τελευταίων περικοπών επίπεδα.

«Δεν υπήρχε περίπτωση η τοπική αυτοδιοίκηση να αντέξει διαφορετικά, αλλά και ούτε να ενισχυθεί οικονομικά επιβάλλοντας επιπλέον δημοτικά τέλη σε οικονομικά αδύναμους πλέον πολίτες», είπε στο Ράδιο 9,84 ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης φάνηκε να "φλερτάρει" με την ιδέα της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ που προτείνει ο Στέφανος Μάνος για την εξοικονόμηση 2,6 δισ., και την ενίσχυση των δήμων μέσω της δημοτικής φορολογίας.

Ολομέλεια δημάρχων

Εντωμεταξύ ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ πραγματοποιήθηκε χθες στη Λότζια.

Π. Μπαριτάκης: «Ζητούμενό μας η εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ»

Στις αποφάσεις των δημάρχων η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας προς όφελος εργαζόμενων και πολιτών, η επίσπευση ολοκλήρωσης της απόφασης για το κλείσιμο των αποκεντρωμένων διοικήσεων, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη αλλά και με τους πολίτες να επισημαίνουν πως η αυτοτέλεια ή ανεξαρτησία των Δήμων απαιτεί κι εκείνη με τη σειρά της κανόνες και προϋποθέσεις.

Θέματα αιχμής για τους δημάρχους αποτελούν το πλαίσιο ανάθεσης μελετών-προμηθειών μέσω της "Διαύγειας" και των αδειοδοτήσεων των δημόσιων κτιρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News