default-image

Φρικτός ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού (video)

Φρικτός ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού (video)

Φρικτά βασανιστήρια επεφύλαξαν στην 66χρονη γυναίκα οι δράστες της αποτρόπαιης διπλής δολοφονίας στο Σφηνάρι Κισσάμου, όπως απέδειξε η νεκροψία-νεκροτομή, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Η περιγραφή του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη είναι ανατριχιαστική για τον αριθμό και το είδος των τραυμάτων που εντοπίστηκαν σε όλο το κορμί της άτυχης γυναίκας.

Οι δράστες τη χτύπησαν με το μαχαίρι στην πλάτη, την κοιλιακή χώρα και το θώρακα. Υπάρχουν και κάποια τραύματα στα χέρια της, τα οποία χαρακτηρίζονται αμυντικά, καθώς, όπως φαίνεται, προσπάθησε να αμυνθεί. Στάθηκε μάταιο όμως, καθώς η μοίρα της φαίνεται πως ήταν προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή που οι δράστες πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού της.

Ο 78χρονος συνταξιούχος, εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, δέχτηκε μαχαιριά στην κοιλιά και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία. Η νεκροτομή ανέδειξε συνολικά τουλάχιστον 12 μαχαιριές, αλλά και πολλά μικρότερα επιφανειακά τραύματα.

Οι πολλές μικρές εγκοπές που βρέθηκαν δείχνουν πως πιθανότατα οι στυγνοί δολοφόνοι βασάνιζαν την ηλικιωμένη γυναίκα καρφώνοντας επανειλημμένα τη μύτη του μαχαιριού πάνω στο σώμα της προκαλώντας σοκ και απίστευτο πόνο όχι μόνο στην ίδια, αλλά και το σύζυγό της, με σκοπό να τους αναγκάσουν να "σπάσουν" και να ομολογήσουν πού είχαν κρύψει τις οικονομίες τους. Για τον ίδιο λόγο χτύπησαν την άτυχη γυναίκα και με το ματωμένο κούτσουρο που βρέθηκε στον τόπο του μαρτυρίου. Όχι μόνο στο κεφάλι, όπως είχε φανεί στη αυτοψία, αλλά και στα πόδια, καθώς η 66χρονη φαίνεται πως αντιστάθηκε μέχρις εσχάτων.

Όσο άντεξε σωματικά, αλλά και ψυχικά, καθώς δε θέλησε είτε δεν πρόλαβε να αποκαλύψει όλα τα σημεία του σπιτιού όπου το ζευγάρι είχε κρύψει τις οικονομίες του. Οι ληστές και στυγεροί δολοφόνοι πήραν χρήματα από το ντουλαπάκι που βρέθηκε σπασμένο, ενώ έψαξαν και σε κάποια συρτάρια. Δε βρήκαν όμως όλο το ποσό, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν χρήματα σε διπλανό δωμάτιο, ακόμη και στο αυτοκίνητο του 78χρονου.   

Το διπλό φονικό προκαλεί σοκ και δημιουργεί μεγάλη ευθύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για την ανάγκη εξιχνίασής του. Οι αθρόες προσαγωγές ξεκίνησαν λίγο μετά τον εντοπισμό των θυμάτων και συνεχίστηκε χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_vb6rm3ri/

Πολλοί αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στην περιοχή εξετάστηκαν, όσο όμως και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον των θυμάτων. Οι διωκτικές Αρχές φάνηκε να διατηρούν κάποιο βαθμό αισιοδοξίας ότι η έρευνα δεν κινείται τελείως στα τυφλά, ωστόσο μένει να αποδειχτεί ότι οι όποιες υποψίες υπάρχουν έχουν βασιμότητα.

Το μεσημέρι έπεσε η αυλαία για το ηλικιωμένο ζευγάρι Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στα Χανιά, η 66χρονη ετάφη στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά και ο 78χρονος στο Σφηνάρι.

Το ζευγάρι είχε έξι παιδιά.  

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News