default-image

Χωρίς στέγη 1.100 άνθρωποι στην Αθήνα

Ελλάδα
Χωρίς στέγη 1.100 άνθρωποι στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θλιβερό γεγονός με τον θάνατο του αστέγου στους Αμπελόκηπους έφερε για πολλοστή φορά στην επιφάνεια τις δραματικές συνθήκες με τις οποίες αναγκάζονται να ζουν στην πρωτεύουσα χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν στέγη.

Στην Αθήνα τα περιστατικά είναι εκατοντάδες και οι προσπάθειες αγωνιώδεις για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, εθελοντές, οργανώσεις και φορείς καταβάλλουν το ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν όσους πολίτες βρίσκονται στον δρόμο, ώστε να διευκολύνουν τη ζωή τους, τουλάχιστον τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, αναφέρει το newsbeast.gr.

Οι οικονομικές περιστάσεις εκτίναξαν τα τελευταία χρόνια τον αριθμό των αστέγων, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες φέρνουν κάθε φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμέτωπες με ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι άστεγοι που βρίσκονται στον δήμο και υπολογίζονται σύμφωνα με την Ελένη Κατσούλη, πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων (ΚΥΑΔΑ), στους 1.100, αρνούνται να δεχτούν βοήθεια, γράφει σήμερα το «Έθνος».

«Προσπαθούμε για να αποφευχθεί ανθρώπινη τραγωδία, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να πετύχει. Παντού ανακαλύπτουμε ανθρώπους άστεγους, μέσα στο κρύο», τονίζει η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Ελένη Κατσούλη και προσθέτει ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ομάδες εργασίας είναι να πείσουν τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας. 

«Πρόκειται για μετακινούμενο πληθυσμό, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή. Επίσης αρνούνται να δεχθούν βοήθεια είτε γιατί είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που τους οδήγησε στον δρόμο, είτε γιατί αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι υπάλληλοι του δήμου δεν μπορούν να μεταφέρουν τους αστέγους σε κλειστούς χώρους εάν αυτοί δεν το θέλουν. «Μόνο με εισαγγελική παρέμβαση μπορούμε να τους πάρουμε», σημειώνει ενδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News