Ειδήσεις

Οι εκτιμήσεις και τα μηνύματα προς την κυβέρνηση

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα φέρουν το επιθυμητό για την Ελλάδα αποτέλεσμα, καθώς, παρά τις πιέσεις, προκαλεί τρόμο και στους Ευρωπαίους η διάλυση της Ευρωζώνης, εξέφρασαν μιλώντας στο Ράδιο 9,84 στελέχη των κομμάτων και βουλευτές.

Για 3ο μνημόνιο μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, προσθέτοντας ότι εγκαίρως το ΚΚΕ εξέφρασε την αγωνία του για το θέμα αυτό.

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων εμφανίζεται το στέλεχος της ΝΟΔΕ Γιάννης Βαρδαβάς, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η ρήξη προς όφελος της Ελλάδας.

Σε θετικό αποτέλεσμα προσδοκά ο πολιτευτής του Ποταμιού Κυριάκος Καραγιώργος. «Περιμένω ότι θα παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ», είπε ενδεικτικά μεταξύ άλλων.

«Οξύμωρη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πάμε σε μνημόνιο Νο 3», είναι η εκτίμηση του Λάμπρου Αντωνόπουλου από το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαιος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δηλώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης. «Αναμενόμενες οι πιέσεις, σταθεροί εμείς στις θέσεις μας. Βήματα γίνονται. Δεν είναι στην πρόθεσή μας η ρήξη», είπε ενδεικτικά.

«Κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει κατάρρευση της Ευρώπης. Το γνωρίζουν άπαντες αυτό. Απαράδεκτη η στάση της Γερμανίας», είναι η θέση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη.

Σχόλια