Ειδήσεις

Χιόνι και πάγος και σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη

Χιόνι και πάγος, θερμοκρασία κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της Κρήτης, δρόμοι που δεν είναι προσπελάσιμοι από τα χιόνια και προβλήματα ολισθηρότητας λόγω πάγου στοιχειοθετούν και σήμερα την εικόνα της Κρήτης.

Οροπέδιο Λασιθίου, Βιάννος, Αγία Βαρβάρα, Πρινιάς, Άγιος Μύρωνας και Μοίρες είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του χιονιού.

Στο δήμο Γόρτυνας η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμη και στον κάθετο οδικό άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς.

Εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω παγετού είναι η οδήγηση στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου ωστόσο ευτυχώς δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά.

Προβλήματα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος παρουσιάζονται και στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Χουδετσίου καθώς χρειάστηκε γκρέιτερ για να ανοίξει ο δρόμος που είχε κλείσει κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω χιονόπτωσης.

Λόγω του παγετού πρόβλημα παρουσιάστηκε το πρωί στο ΒΟΑΚ στο ύψος των Σισών, όπου σημειώθηκαν και κατολισθήσεις, με την Αστυνομία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία των οδηγών, σύμφωνα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Στα Χανιά και στη θέση Λιβάδι αυτοκίνητο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου έφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε στύλο. Ελαφρά τραυματισμένος βγήκε από αυτό ο 35χρονος οδηγός του.

Ακόμη και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, το πρωί της Πέμπτης, παρόλο που κατά πολύ μικρά διαστήματα έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος, εντούτοις χιόνισε, έστω και για λίγα λεπτά, και χωρίς φυσικά να το στρώσει...

Χιόνι όμως "είδε" και η πόλη της Ιεράπετρας, όπως και οι γύρω περιοχές, ενώ ακόμη και δίπλα στη θάλλασα το έστρωσε για τα καλά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ξημέρωσε άσπρη μέρα στην Ιεράπετρα.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε πολλούς δήμους με απόφαση των δημάρχων.

Συγκεκριμένα, βάσει των ανακοινώσεων των Δήμων κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, σε Βιάννο και Αμιρά και στο δήμο Μινώα Πεδιάδος πλην των δημοτικών παιδικών σταθμών, ενώ στο δήμο Ηρακλείου κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Άγιο Μύρωνα, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές. Κλειστά είναι επίσης και κάποια σχολεία στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, ωστόσο αύριο, σύμφωνα με το δήμαρχο Ζ. Καλογεράκη, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν.

Δεν έγιναν επίσης μαθήματα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μοιρών καθώς οι μαθητές με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Χιόνι πάνω στα θερμοκήπια.

Χιόνι στην παραθαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας.

Τέλος, ο δήμαρχος Βιάννου, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα αποφασίσει στη διάρκεια της ημέρας εάν τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή κλειστά.

Ενισχυμένοι είναι οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη, χωρίς ωστόσο να έχουν προκαλέσει προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Παγωνιά σε όλη τη χώρα

Παγωνιά επικρατεί όμως στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η χιονόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αττική.

Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 48% και αραιή συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες.

Στους -5 βαθμούς, με υγρασία από 46%-50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα απομακρύνεται σταδιακά από σήμερα και δίνει τη θέση του στο νοτιά και την άνοδο του υδράργυρου.

Σχόλια