default-image

Το tweet του Βαρουφάκη για τη συνομιλία με τον Λιου

Οικονομία
Το tweet του Βαρουφάκη για τη συνομιλία με τον Λιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, θέλησε να δώσει μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τονίζει πως ο κ. Λιού, πράγματι του είπε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, το να μην καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Λιου του είπε, επίσης, πως κάτι τέτοιο θα έβλαπτε και την Ευρώπη.

«Συμβουλές προς τις δύο πλευρές», σημειώνει μέσω Twitter ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Dow Jones Newswires μετέδωσε πως ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ συνέστησε στην Έλληνα ομόλογό του να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Λιου  προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη για «άμεση δυσκολία στην Ελλάδα», σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι «η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιου απηύθυνε έκκληση στον κ. Βαρουφάκη για ταχεία επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών της, προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άμεση δοκιμασία» («immediate hardship»).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News