default-image

Έξι χρόνια φυλακή στον τέως δήμαρχο Πάφου

Κόσμος
Έξι χρόνια φυλακή στον τέως δήμαρχο Πάφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στην Πάφο ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο τελών σε διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΑΠοχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) Ευτύχιος Μαλληκκίδης.

Ο κ. Βέργας κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο κ. Μαλληκκίδης βρέθηκε ένοχος για τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα και στη συνέχεια στις θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό των ποινών των πελατών τους.

Για την ίδια υπόθεση ύποπτος είναι και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίακς ο οποίος ως δήμαρχος της Πάφου φέρεται να εισέπραξε χρήματα ως μίζες για την ανάθεση έργων σε γερμανική εταιρεία που εκπροσωπούσε ο πολιτευτής του ΚΚΕ και καθηγητής του Πολυτεχνείου Γ. Μπάφας.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News