Ειδήσεις

To Facebook ετοιμάζει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας!

Εκδόσεις των εφαρμογών του, αλλά και νέες, που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, σχεδιάζει το Facebook. Τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε ο Chris Cox, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης προϊόντων της εταιρίας του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, μιλώντας σε συνέδριο στην Καλιφόρνια.

«Δουλεύουμε πάνω σε apps επαυξημένης πραγματικότητας», δήλωσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να περιγράψει τη λειτουργία τους με λεπτομέρειες. Περιορίστηκε μόνο στο να εξηγήσει ότι οι χρήστες θα μπορούν να «μοιράζονται» το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, με όλα τα μέλη του κοινωνικού δικτύου που έχουν ενεργοποιημένη την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον Cox, όμως, θα περάσει καιρός πριν δημιουργηθεί μια έκδοση του Facebook σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, τονίζοντας ότι το όραμα της εταιρίας για τον τομέα των τρισδιάστατων εμπειριών ξεκίνησε με την εξαγορά των Oculus VR έναντι του χρηματικού ποσού των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όταν είσαι στο Facebook προσπαθείς να μοιραστείς μερικά bit από την εμπειρία σου, με μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή με την αποτύπωση μιας σκέψης- με το VR θα μπορείς να στέλνεις μια πιο πλήρη εικόνα», είπε μιλώντας στο συνέδριο του Re/code, Code/Media στην Καλιφόρνια.

Πηγή: e-typos.com

Σχόλια