default-image

Παρουσιάζεται το CD "Μπουλγαρί" στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Παρουσιάζεται το CD "Μπουλγαρί" στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο άλμπουμ "Μπουλγαρί", με δημιουργούς το δεξιοτέχνη του οργάνου Γιάννη Παξιμαδάκη και ερμηνεύτρια την Ευγενία Τόλη, παρουσιάζεται την Τετάρτη 25/02 και ώρα 20:30 στο "Μήλον της Έριδος", στο Ηράκλειο, από το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον-"Αεράκης".

Είναι σπάνιες οι φορές που ένα υλικό-αναφορά στην κρητική μουσική παράδοση αποκτά μια δεύτερη νιότη. Συνήθως οι επανεκτελέσεις και οι διασκευές γνωστών τραγουδιών της μουσικής μας παράδοσης, είτε από άγνοια είτε από ερασιτεχνισμό, βιώνουν στιγμές καταστροφικές, με το αποτέλεσμα πολλές φορές να προσβάλει την καλλιτεχνική τους αξία.

Το άλμπουμ με τίτλο "Μπουλγαρί" έρχεται να αντιπαρατεθεί σε όλα τα παραπάνω, καθότι το υλικό που περιλαμβάνει αντιμετωπίζεται από τους συντελεστές της έκδοσης με βαθύ καλλιτεχνικό σεβασμό, με αφοσίωση στο πρωτότυπο, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει στον ίδιο το μουσικό θησαυρό που περιλαμβάνει καινούργια παράθυρα με την ευγένεια και το ήθος του οικοδεσπότη.

Εδώ ο Γιάννης Παξιμαδάκης, γνωστός δεξιοτέχνης στο μπουλγαρί, συναντιέται με διαμάντια του κρητικού μουσικού πολιτισμού, δίνοντας τους τη δική του μουσική εκδοχή, με τρόπο που μαρτυρεί τη σοβαρότητα της αποστολής του. Την ερμηνευτική ευθύνη των τραγουδιών έχει η Ευγενία Τόλη, φωνή βαθιά συγκινητική με την ερμηνευτική της δεινότητα σε πλήρη εναρμόνιση με το όλο υλικό.

Ο Στέλιος Φουσταλιερης, ο Μανώλης Λαγός, ο Ιωάννης Μπερνιδάκης, ο Χαρίλαος Πιπεράκης και ο Γιώργης Κουτσουρέλης είναι οι δημιουργοί των τραγουδιών του "Μπουλγαρί", έκδοση που φιλοξενεί τραγούδια όπως "Κρυφά για σένα θα πονώ", "Προσπάθησα να σ' αρνηθώ", "Νενέ μου", "Όσο σιμώνει ο καιρός", "Λουσακιανό κρασί", "Το μερακλίδικο πουλί", "Παραπονούμαι μιας ψυχής".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News