Ειδήσεις

Οι καζανάρηδες Λασιθίου έκοψαν την πίτα τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Λασιθίου με τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τη Κυριακή 15 του Φεβρουαρίου στη ταβέρνα "Το Στέκι" στους Μεσελέρους Ιεράπετρας.

Μετά τα "Καζανέματα" στη λίμνη του Αγίου Νικολάου το περασμένο Νοέμβριο, πολύς κόσμος, μέλη και μη, τίμησαν με την παρουσία τους και αυτή την εκδήλωση του δραστήριου συλλόγου.

Παρέστησαν και χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, η προϊσταμένη του τελωνείου Αγίου Νικολάου κ. Αμαλία Γραββάνη, η υπάλληλος της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σούλα Ανδρουλάκη, ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου κ. Αντώνης Βγόντζας, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος κ. Ιωάννης Μαυροφοράκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου κ. Στάθης Φραγκιαδάκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Καναβάκης έκοψε τη πίτα, ευχόμενος σε όλο το κόσμο χρόνια πολλά και καλή χρόνια. Ακολούθησε κρητικό γλέντι με τη λύρα του Χάρη Καναβάκη και τα λαούτα των Βασίλη Καναβάκη και Γιώργου Λεονταράκη, οι οποίοι με τους σκοπούς τους έδωσαν τη δυνατότητα στους προσκεκλημένους να διασκεδάσουν μέχρι αργά.

Το προσωρινό Δ.Σ. του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το κρητικό συγκρότημα τους χορηγούς και όσους συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Του Νίκου Πετάση

Σχόλια