Ειδήσεις

Ποια Siri και Cortana; Έρχεται η Barbie που μιλά!

H εταιρεία παιχνιδιών Mattel παρουσίασε την Barbie της επόμενης γενιάς, η οποία θα μπορεί να συνομιλεί με τον κάτοχή της χάρη σε εξελιγμένο software. Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε την "Hello Barbie".

Μερικές επιλογές της Mattel με την Barbie τελευταία ήταν ατυχείς. Όταν όμως ο κολοσσός των παιχνιδιών αποφασίζει να γίνει hi-tech, τότε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Μετά τις Apple και Microsoft με τις ψηφιακές του βοηθούς Siri και Cortana, στην γυναικοπαρέα έρχεται και η πιο διάσημη ξανθιά στην υφήλιο!

Η Mattel αναπτύσσει μια...λαλίστατη  Barbie που θα λέγεται...όλως τυχαίως "Hello Barbie" και τα παιδιά ή οι ενήλικες θα μπορούν να της μιλάνε, παίρνοντας τις ανάλογες απαντήσεις.

Πίσω από την τεχνολογία της ξανθομαλλούσας κούκλας είναι η ToyTalk, η οποία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που δίνει την δυνατότητα σε παιχνίδια να πραγματοποιούν διάλογο με τον κάτοχό τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Barbie είναι ικανή να αναγνωρίσει τα λεγόμενα κάποιου παίρνοντας λέξεις κλειδιά ώστε να δώσει μια σχετική απάντηση.

Έχει την δυνατότητα να θυμάται ακόμα και παλιές συζητήσεις και σαν καλή ''κολλητή'' να κρατάει στη μνήμη της τις προσωπικές προτιμήσεις του κατόχου της και να τις αναφέρει σε μελλοντικές συζητήσεις. Για να αντιλαμβάνεται ότι της απευθύνει κάποιος το λόγο θα πρέπει ο χρήστης να πατά ένα κουμπί την στιγμή που μιλάει.

Φυσικά η Hello Barbie συνδέεται στο Internet μέσω WiFi και κατεβάζει αυτόματα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να παραμένει ενημερωμένη με τις τάσεις της ποπ κουλτούρας ενώ θα ανανεώνει και την γκάμα των αστείων της.

Εξαιρετικά φιλόδοξα είναι τα σχέδια των δύο εταιρειών για το μέλλον της κούκλας καθώς σχεδιάζουν στο μέλλον να λειτουργεί ως σύμβουλος επαγγελματικής κατάρτισης για τα παιδιά (λίγο επικίνδυνη ιδέα κατά την άποψή μας).

Γενικά το όλο θέμα με μια κούκλα που συνδιαλέγεται με ένα παιδί σε ευαίσθητη ηλικία θα χρειαστεί πολύ προσεκτικούς χειρισμούς από την Mattel καθώς όπως έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν οι γονείς περιμένουν...στη γωνία για να επιρρίψουν ευθύνες σε μια εταιρεία που κατά κάποιο τρόπο διαμορφώνει την προσωπικότητα ενός παιδιού.

Ο CEO της ToyTalk, Oren Jacob έχει δηλώσει ότι αυτό που ήθελαν πάντα τα παιδιά από την Barbie ήταν να τους μιλάει. Έφτασε λοιπόν η στιγμή η παραπάνω απαίτηση να γίνει πραγματικότητα, αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς υπολογίζεται να βγει στην αγορά η ομιλούσα κούκλα.

Προς το παρόν μπορείτε να απολαύσετε τον διάλογο της Barbie με μια φίλη της στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: pathfinder.gr

Σχόλια