default-image

Έλαμψαν τα κορίτσια του κρητικού στίβου

Σπορ
Έλαμψαν τα κορίτσια του κρητικού στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κρητικός στίβος έδωσε δυναμικό «παρών» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, κατακτώντας οκτώ μετάλλια εκ των οποίων τα δύο χρυσά. Η Ειρήνη Βασιλείου της ΓΕΗ και η Μελίνα Καστρινού του ΟΦΗ έκλεψαν τις εντυπώσεις και άφησαν πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του νησιού.

Τα δύο «χρυσά» κορίτσια του ηρακλειώτικου στίβου μίλησαν στη «Ν.Κ.» για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, για τις υψηλές απαιτήσεις που έχουν από τον εαυτό τους, αλλά και τους στόχους τους ενόψει της συνέχειας.

Η Ειρήνη Βασιλείου έδειξε από τα προκριματικά των 400 μ. ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Τι κι αν η προετοιμασία της έγινε υπό αντίξοες συνθήκες λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων στο νησί. Στον τελικό τα έδωσε όλα και κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 54.14. Μια επίδοση που και η ίδια δεν την περίμενε. «Όταν είδα το χρονόμετρο τρελάθηκα. Κι εγώ και η αδελφή μου σπάσαμε τα ατομικά μας ρεκόρ και ήταν κάτι που δεν είχαμε δει μέσα από τις προπονήσεις μας», επισημαίνει αρχικά η αθλήτρια της ΓΕΗ και προσθέτει: «Δε δουλέψαμε κάτω από κατάλληλες συνθήκες, καθώς ο καιρός ήταν κακός στην Κρήτη - πότε με νοτιά και πότε με κρύο - οπότε παραξενεύτηκα πολύ με το χρόνο που έκανα και πλησίασα το όριο για το Πανευρωπαϊκό που είναι 53.50. Η αλήθεια είναι ότι, όταν ξεκινήσαμε προετοιμασία τον Οκτώβριο, στόχος μας ήταν το Πανευρωπαϊκό, αλλά με τα προβλήματα στις προπονήσεις δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω. Μετά τον αγώνα του Σαββάτου, όμως, η πίστη επέστρεψε και τώρα θα τρέξω το Σάββατο στο Βαλκανικό, όπου θα προσπαθήσω να πιάσω το όριο. Μετά τον τερματισμό κυριάρχησαν η χαρά και η συγκίνηση γιατί είναι ωραίο να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται».

Η δίδυμη αδελφή της, Άννα Βασιλείου, τερμάτισε δεύτερη στην ίδια κούρσα, αλλά ακυρώθηκε, κάτι που στεναχώρησε τα δύο κορίτσια, αλλά κρατούν το θετικό. «Η Άννα βιάστηκε να μπει εσωτερικά και ακυρώθηκε, αλλά κρατάμε την επίδοση που έκανε, καθώς και γι' αυτή αποτελούσε ατομικό ρεκόρ. Η Άννα τραυματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και επέστρεψε μετά από σχεδόν ένα χρόνο κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά», μας εξηγεί η Ειρήνη.

«Μπορούσα και καλύτερα...»

Η μόλις 16 ετών Μελίνα Καστρινού κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα πάνω της κατακτώντας την 1η θέση στο απαιτητικό αγώνισμα του πένταθλου, ξεπερνώντας μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες.

Η ίδια, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της. «Φέτος ήμουν καλά, δεν είχα τραυματισμούς και αποφασίσαμε να κατέβω στον κλειστό στίβο και βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν πήγα στο Πανελλήνιο με στόχο την 1η θέση, αλλά έλεγα ότι, εάν ερχόταν, θα ήταν ευχάριστο για μένα. Στόχος μου ήταν να συγκεντρώσω 3.500 βαθμούς, κάτι που δεν κατάφερα. Είμαι ευχαριστημένη από την 1η θέση, όχι όμως και από την επίδοσή μου, γιατί κυνηγάω το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων που θα γίνει το καλοκαίρι στην Κολομβία. Έχω άλλες δύο ευκαιρίες να το πετύχω στο σχολικό πρωτάθλημα το Μάιο και στο Πανελλήνιο τον Ιούνιο. Ευελπιστώ να τα καταφέρω».

Να σημειωθεί ότι η Καστρινού είχε μία πτώση κατά τον τερματισμό της στα 60 μ. εμπόδια με αποτέλεσμα να χτυπήσει και στα δυο γόνατα. Παρ' όλα αυτά, συνέχισε κανονικά τον αγώνα της και έφτασε στην πρωτιά. «Ο τραυματισμός μου ήταν επιφανειακός και προσπάθησαν να μην τον σκέφτομαι στο υπόλοιπο του αγώνα. Η πίεση του αγώνα βοήθησε σε αυτό κι έτσι δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασε».

Από όλα όσα έζησε στο ΣΕΦ το περασμένο σαββατοκύριακο, η Μελίνα Καστρινού μόνο δύο πράγματα δε θα ξεχάσει: «Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι το εντυπωσιακό στάδιο, αλλά και το γεγονός ότι ήρθαν δύο κορίτσια στην κερκίδα που καθόμουν με τον προπονητή μου και μου ζήτησαν αυτόγραφο. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα και συνέβη για πρώτη φορά. Θα το θυμάμαι για πάντα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News