default-image

Λουκέτο στο σχολείο Βοριζίων με φόντο κόντρες

Λουκέτο στο σχολείο Βοριζίων με φόντο κόντρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το είπαν και το έκαναν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βοριζίων, οι οποίοι μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV" είχαν απευθύνει "τελεσίγραφο" προειδοποιώντας ότι, εάν δε βρεθεί λύση με το ετοιμόρροπο σχολείο της δεκαετίας του 1950 και δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις για τη στατική επάρκεια του κτιρίου, θα βάλουν λουκέτο. Έτσι κι έγινε και από την Τρίτη το μεσημέρι τα μαθήματα σταμάτησαν, ενώ οι γονείς απειλούν ότι θα κάνουν απόβαση στην Περιφέρεια εάν δεν υπάρξουν έως την Πέμπτη απαντήσεις. Οι κόντρες όμως μόλις ξεκίνησαν...

Αντιπαράθεση για τις αρμοδιότητες

Μπορεί η δημοτική Αρχή να παραπέμπει για το θέμα στην Περιφέρεια αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης απαντά ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και ότι θα επισκεφτεί την Τετάρτη το σχολείο με μηχανικούς, μόνο για να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις και λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Δήμος Φαιστού: «Επιτροπή θα επισκεφτεί το σχολείο»

Την Περιφέρεια "δείχνει" όμως η δημοτική Αρχή Φαιστού ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ότι μετά τους μηχανικούς του Δήμου θα πρέπει να επισκεφτεί το σχολείο και αρμόδια επιτροπή η οποία θα αποφανθεί για το αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι. Η δημοτική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι τα κονδύλια που εισπράττει δεν αρκούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου που είναι δεκάδες.

Μάθημα σε σχολείο του '50…

Μόνα θύματα της αδυναμίας της Πολιτείας να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες μάθησης, οι ίδιοι οι περίπου 100 μαθητές του δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κάνουν μάθημα σε αίθουσες όπου οι ρωγμές στους τοίχους έχουν κάνει την εμφάνισή τους και η μούχλα επεκτείνεται επικίνδυνα. Οι τουαλέτες βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση και το σχολείο θεωρείται ετοιμόρροπο, με το φόβο των γονέων να επιτείνουν οι κατολισθήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο χωριό που κανείς δεν ξέρει αν θα επαναληφθούν.

Μάλιστα δέχονται ως προσωρινή λύση ακόμα και την τοποθέτηση κοντέινερ στα οποία θα γίνεται μάθημα έως ότου βρεθεί λύση, αφού διαφορετικά θα καρδιοχτυπούν κάθε λεπτό μην πέσουν σοβάδες και κινδυνεύουν αθώες παιδικές ψυχές…

Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News