default-image

Η ληστεία το πιθανότερο κίνητρο πίσω από την άγρια δολοφονία

Κρήτη
Η ληστεία το πιθανότερο κίνητρο πίσω από την άγρια δολοφονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εγκληματική ενέργεια και μάλιστα με μένος όπως και από την πρώτη αυτοψία είχε εκτιμηθεί οφείλεται ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού που το πρωί της Τρίτης είχε βρεθεί νεκρό μέσα στο σπίτι που έμενε έξω από το χωριό Σφηνάρι στη Κίσαμο Χανίων.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης ολοκλήρωσε τη νεκροψία νεκροτομή στις σωρούς των δύο ηλικιωμένων από την οποία προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα βρήκε μαρτυρικό θάνατο, καθώς προσπάθησε να αντισταθεί και απ' ότι φαίνεται βασανίστηκε.

Όπως και από την επί τόπου αυτοψία είχε δει ο ιατροδικαστής μόλις έφτασε στο σημείο του διπλού εγκλήματος, ο 78χρονος έφερε τραύμα στο πλαϊνό της κεφαλής, πιθανότατα από ξύλο, και χτύπημα στην κοιλιακή χώρα από μαχαίρι που ήταν και το θανατηφόρο, καθώς προκάλεσε κάκωση στην κοιλιακή αορτή και ραγδαία απώλεια αίματος.

Η 66χρονη σύζυγός του έφερε πέντε χτυπήματα από μαχαίρι στην πλάτη και χτυπήματα από μαχαίρι στα χέρια, καθώς εκτιμάται ότι προσπάθησε να προστατευθεί από το μένος του δολοφόνου ή των δολοφόνων αυτής και του συζύγου της. Έφερε επίσης μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της που προέρχονται από χτυπήματα, πιθανότατα από ξύλο.

Η νεκροψία νεκροτομή επιβεβαίωσε επίσης την αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού χρονικά τοποθετείται το βράδυ της Κυριακής.

Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας με προσαγωγές στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων και καταθέσεις ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για την πορεία των ερευνών.

Ως πιθανότερο κίνητρο της διπλής δολοφονίας είναι η ληστεία καθώς στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι βρέθηκε παραβιασμένο ένα συρτάρι.

Παράλληλα με τις έρευνες θα σταλεί για εξέταση σε εγκληματικό εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα υλικό που συνέλεξε η σήμανση κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε μέσα στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι και στους γύρω χώρους.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων είχε μετακομίσει τα τελευταία δύο χρόνια στο σπίτι που βρέθηκε δολοφονημένο και οι δύο ήταν συνταξιούχοι του δημοσίου.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News