default-image

Ζημία 1,2 δισ. τον χρόνο από τις αποκλειστικές

Ζημία 1,2 δισ. τον χρόνο από τις αποκλειστικές

Στο 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο υπολογίζεται η ζημία για το ΙΚΑ από τη δραστηριότητα παράνομων αλλοδαπών -ως αποκλειστικές- στους θαλάμους των ασθενών.

Αυτό καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας (ΙΓΕΕ), επικαλούμενος επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, με αφορμή τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι ασθενείς να επιλέγουν αποκλειστικές νοσοκόμες μέσω ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπ. Υγείας, η επιλογή αποκλειστικού νοσοκόμου επαφίεται στη βούληση του ασθενούς, ο οποίος δύναται να επιλέξει είτε από τον οικείο ονομαστικό πίνακα που τηρείται στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές είτε εκτός αυτού με ελεύθερη επιλογή από το Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων, αναφέρει το imerisia.gr.

Με αυτά ισχύοντα, αναφέρεται στην εγκύκλιο, «δεν προκύπτει κώλυμα ως προς τη μεσολάβηση ιδιωτικού γραφείου ευρέσεως εργασίας, για την εξεύρεση αποκλειστικού νοσοκόμου, για λογαριασμό του εντολέα ασθενούς».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος, τα ΙΓΕΕ «δέχονται συνεχώς ελέγχους από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την επίβλεψη της σωστής λειτουργίας τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News