default-image

Τρισδιάστατα κοσμήματα

Επιστήμη
Τρισδιάστατα κοσμήματα

Η πλατεία Vendome στο Παρίσι είναι το σπίτι δεκάδων οίκων πολυτελών κοσμημάτων. 

Ένα κοσμηματοπωλείο χρησιμοποιεί τώρα μια άλλη φιλοσοφία: συνδυάζει την τρισδιάστατη εκτύπωση με την on line επικοινωνία με τον πελάτη.

Στο Jaubalet, η 42χρονη Καρίν Πισόν παραγγέλνει το μονόπετρο των ονείρων της. 

Αντίθετα με αυτό που κάνουν οι περισσότεροι κοσμηματοπώλες, οι οποίοι δουλεύουν με συγκεκριμένα σχέδια, σ' αυτό το κατάστημα οι πωλητές συζητούν και σχεδιάζουν αυτό που θέλουν ακριβώς οι πελάτες τους, μετά από αρκετές συζητήσεις μαζί τους.

«Δεν μπορούσα να υπογράψω μια επιταγή, κοιτάζοντας μια φωτογραφία στο ίντερνετ. Σκεφτείτε αν αγόραζα κάτι και δεν είχε το μέγεθος που ήθελα. Μπορεί να ήταν είτε πολύ μεγάλο, είτε πολύ μικρό.

Το να έχεις κάτι μπροστά σου, που δεν είναι η τελική εκδοχή αλλά κάτι κοντά σε αυτήν, είναι πολύ σημαντικό για να είμαστε σίγουροι εμείς οι πελάτες, ότι η επιλογή μας είναι καλή» εξήγησε η Καρίν Πισόν.

Η συγκεκριμένη εταιρία υποστηρίζει ότι τα κέρδη της αυξάνονται κάθε χρόνο. Το 75% των πελατών είναι όμως από το εξωτερικό, κυρίως την Κίνα, την Κεντρική Ασία, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή. 

Από την ιστοσελίδα του κοσμηματοπωλείου ψωνίζουν μάλιστα πολλοί Αμερικανοί και Γερμανοί. Σημαντικό ρόλο παίζει ότι οι τιμές είναι 40-50% χαμηλότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους, γειτονικούς, επώνυμους οίκους.

«Δεν υπάρχουν έξοδα show room, όλα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας, άρα δεν χρειαζόμαστε ούτε χώρους αποθήκευσης. Άρα οι τιμές είναι χαμηλότερες, πιο προσιτές και η ποιότητα είναι εξαιρετική» επισημαίνει ο Πατρίκ Μπαριέλ, διευθυντής εμπορικής ανάπτυξης του Jaubalet.

Ύστερα από ένα μήνα συζητήσεων και συμβουλών, η συγκεκριμένη πελάτισσα έχει μπροστά της το δαχτυλίδι των ονείρων της. Έχει ένα διαμάντι, 0,7 καρατίων και κοστίζει 6.100 Ευρώ.

Παρόλο που το Παρίσι δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όσων ψάχνουν ακριβά κοσμήματα, τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες που μπορούν να βρουν στην πόλη του Φωτός.

Πηγή: euronews.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News