default-image

"Ανάγκη να δοθεί ένας κοινός αγώνας"

Ελλάδα
"Ανάγκη να δοθεί ένας κοινός αγώνας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «ανάγκη να δοθεί ένας κοινός αγώνας προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το τέλμα» αλλά και να «αποκατασταθούν οι αξίες που έχουν χαθεί εδώ και καιρό από την Ευρώπη».

«Να βγει ο τόπος από αυτό το τέλμα» είπε ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι «πρέπει λαός μας να γνωρίσει την υπερηφάνεια και την ελπίδα».

Την ανάγκη για ενότητα στη χώρα επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Νωρίτερα, αναχωρώντας για το Μαξίμου από το πολιτικό του γραφείο, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: «Σας ευχαριστώ για την υπομονή που κάνατε. Δήλωσή μου θα υπάρξει μετά τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και σας ζητώ συγγνώμη ξανά για τον κόπο που κάνετε όλη αυτή την ώρα».

Την Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ποτάμι και το ΠαΣοΚ θα προτείνουν για υποψήφιο πρόεδρο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

Δήλωση Σταύρου Θεοδωράκη

«Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.

Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

Η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, «είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ.Καραγκούνης χαρακτηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο «κατ' εξοχήν ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό» ενώ αναφέρει ότι και η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα - από την κυβέρνηση Σαμαρά - αφορούσε «έναν γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθή πολιτικό».

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News